Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γιάννης Πετράκης εν όψει του αγώνα με την Άλκμααρ για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Ο τεχνικός του ΠΑΣ αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και το ότι το 1-0 είναι ένα «ύπουλο», όπως το χαρακτήρισε, αποτέλεσμα. Δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν η ομάδα του θα ψάξει από νωρίς το γκολ, ενώ χαρακτήρισε ορόσημο για την ιστορία της ομάδας το μεθαυριανό παιχνίδι.

«Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι ορόσημο για την ομάδα. Είναι τιμή για μας που καλούμαστε να συμμετέχουμε στο πολύ σπουδαίο αυτό παιχνίδι και αυτό καθορίζει και τη στάση μας απέναντι στο ματς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα, η οποία έχει καλή οργάνωση στο παιχνίδι της.

Έχουμε να διαχειριστούμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα και ύπουλο. Χρειαζόμαστε γκολ, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να το δεχτούμε κιόλας κι αυτό μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας διαχείρισης του παιχνιδιού.  Η καλή ομάδα που διαθέτει η Άλκμααρ σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, μάς προξενεί προβλήματα και πρέπει να δούμε πως θα το διαχειριστούμε.

Η άλλη παράμετρος του παιχνιδιού έχει να κάνει με το πόσο πιστεύουμε και θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όλο μας το μέλημα και η ενέργεια είναι πως θα έχουμε την καλύτερη προσέγγιση στο παιχνίδι, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Για το ουδέτερο γήπεδο: «Δεν υπάρχει αυτό για ‘μενα. Θεωρώ ότι παίζουμε στο σπίτι μας».

Για το πώς προσεγγίζει το ματς: «Κάθε ματς προσεγγίζεται τακτικά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τα δεδομένα. Είναι σημαντικό να μη δεχτούμε γκολ, αλλά ταυτόχρονα να βάλουμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε. Ακούγεται εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο με μια τόσο επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να είμαστε σωστά τακτοποιημένοι και ισορροπημένοι».

Για το αν θα ψάξει νωρίς το γκολ ή θα το αφήσει στη ροή του ματς: «Αυτά είναι σχέδια που δεν νομίζω ότι πρέπει να τα μοιραστούμε δημόσια, θα τα δούμε στην πράξη».

Για το αν έχει αποφασίσει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Θα περιμένω ως αύριο και θα δω».

Για το τι λέει η διαίσθησή του για το μεθαυριανό ματς: «Η διαίσθησή μου είναι αυτή που είναι πάντα. Πάντα σκεφτόμαστε θετικά, πιστεύουμε στην ομάδα μας. Με αυτό το πνεύμα θα μπούμε στο παιχνίδι και με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, λόγω της σπουδαιότητας της αναμέτρησης».

Για το πώς περιμένει τους Ολλανδούς: «Πιστεύω θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν το 1-0 που έχουν και αφού το διασφαλίσουν θα προσπαθήσουν να γίνουν επικίνδυνοι και επιθετικά».

Για το αν τον φόβισε κάτι από την Άλκμααρ: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να λέμε αν μας φοβίζει κάτι. Πρέπει να αφήσουμε την πράξη να δείξει τι πιστεύουμε. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά 11 είναι εκείνοι, 11 κι εμείς. Σ’ ένα παιχνίδι δεν φαίνεται η διαφορά δυναμικότητας κάποιων ομάδων, αλλά φαίνεται σε βάθος χρόνου. Ένα παιχνίδι είναι πάντα ένα παιχνίδι μοναδικό κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βάσει των ικανοτήτων που έχουμε».

Για το αν η Άλκμααρ είναι πιο ισχυρή από την Οντ: «Καλύτεροι ποιοτικά οι Ολλανδοί και πιο επιθετικοί. Η Οντ είχε καλύτερη δομή σαν ομάδα».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Κάθε φορά έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τον κάθε αντίπαλο».

Για το αν οι στημένες φάσεις θα είναι κομβικό σημείο του ματς: «Σε όλα τα παιχνίδια οι στημένες φάσεις έχουν κομβικό ρόλο, όχι μόνο σε αυτό με την Άλκμααρ».