image description

Ο Νόε Ακόστα εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν τον αγώνα με την Άλκμααρ. Ο Ισπανός απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να είναι στο πλάι της στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας της.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά προετοιμαζόμαστε πολύ καλά γι’ αυτό και με τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και την υποστήριξή του θα τα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι θετικό».

Για το τι θα σημάνει μία ενδεχόμενη πρόκριση για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Είναι το πιο σημαντικό  παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό το ‘κλειδί» για να διασπάσει ο ΠΑΣ την άμυνα της Άλκμααρ: «Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στα παιχνίδια που προηγήθηκαν και σε τέτοια ματς πρέπει να δώσουμε το 200% για να τα καταφέρουμε».

Για το τι πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΣ στο παιχνίδι: «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κόρνερ και ελεύθερα χτυπήματα και όταν μας δοθούν ευκαιρίες πρέπει να σκοράρουμε, γιατί ίσως μας δοθούν 2-3 ευκαιρίες σε όλο το ματς».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ στην Αθήνα που μετά από χρόνια θα έρθει τόσο μαζικά στο γήπεδο: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όλοι οι παίκτες χρειάζονται αυτήν την υποστήριξη και τη βοήθεια από τον κόσμο».

Για το αν πίστευε ότι ο ΠΑΣ θα έφτανε τόσο ψηλά επί ημερών του: «Όταν ήρθα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε παίξει την προηγούμενη σεζόν στα play-off την προηγούμενη χρονιά. Αυτός ήταν και τότε ο στόχος και τώρα, δεν με παραξενεύει ότι είμαστε εδώ που είμαστε».

Για το νέο του ρόλο στην ομάδα, καθώς είναι ανάμεσα στους 4 αρχηγούς: «Για εμένα είναι το ίδιο. Με όποιον και να παίζω συμπαίκτης, κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου, δεν το βλέπω ότι έχω κάποιον άλλο ρόλο».