Χωρίς αμφιβολία,  η συμμετοχή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο EUROPA LEAGUE είναι ό,τι σημαντικότερο έχει να επιδείξει στη μέχρι τώρα πορεία του.

Μια διάκριση που τον εκτοξεύει μακριά από τον χαρακτηρισμό της μετριότητας,  μιας και μέχρι σήμερα ό,τι είχε να επιδείξει, σαν σημαντική διάκριση,  είναι η αξέχαστη ομάδα των  Αργεντίνων, που πλαισιωμένη από καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές ,  δημιούργησε τον θρύλο του ΑJAX  της ΗΠΕΙΡΟΥ.  Ενός θρύλου που καταξιώθηκε από το μοναδικό σε ποιότητα και θέαμα ποδόσφαιρο που έπαιζε τότε  η ομάδα, που  καταλάμβανε καλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της εποχής, όμως ποτέ δεν είχε πετύχει τη διάκριση της Ευρωπαϊκής συμμετοχής. Αυτής που σε καταξιώνει σαν ομάδα και  κάνει τους ποδοσφαιριστές , προπονητές, παράγοντες αλλά και οπαδούς  να αντιληφθούν  πως είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Μια διάκριση που του την χρωστούσε η ιστορία,   που ποτέ δεν είχε πετύχει,  μιας και όταν ο Ajax δίδασκε στην κυριολεξία ποδόσφαιρο,  είτε  λόγω του ότι ήταν μακριά από τα κέντρα αποφάσεων,  στερούταν όχι απλά εύνοιας , αλλά και αυτής ακόμη της  ισότιμης μεταχείρισης , είτε  λόγω  των οικονομικών προβλημάτων που πάντα αντιμετώπιζε,  αναγκαζόταν  να αποδυναμωθεί  και μάλιστα   σε  στιγμές  που θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο, πουλώντας   τους   καλυτέρους  ποδοσφαιριστές  του  (Αλβαρέζ, Τσιριμώκο, Σεϊταρίδη κ.α),  ώστε να συντηρηθεί.

Μια διάκριση που τη χρωστούσε ο ίδιος ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στους οπαδούς του, που ένιωσαν στο πετσί τους την αδικία κάποτε στο Άργος με την ΑΕΚ , που πικράθηκαν όσο κανείς στο μπαράζ της Λάρισας με τον Πανιώνιο, που «μάτωσαν»  από τραμπούκους στο μπαράζ της Ρόδου με τον ΟΦΗ… που έχασαν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους  στο μπαράζ του Πύργου με τον Ηλυσιακό, που δεν χάρηκαν όσο θα ‘πρεπε  στο μπαράζ της Φιλαδέλφειας με το Αιγάλεω …  Στους οπαδούς αυτούς που πάντα ήταν εκεί, στα πέτρινα χρόνια της Β , και της Γ εθνικής…

Μια  διάκριση που τη χρωστούσε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και  σε αξέχαστους, αγνούς , απλούς, ταπεινούς και ανιδιοτελείς   οπαδούς, που τόσο μας λείπουν και δεν πρόλαβαν …, σαν τον Γιώργο τον Σιανάβα που  πάντα  χαμογελαστός έλεγε : «ό,τι και να γίνει εμείς είμαστε ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» και σε όλες τις καλές αλλά και κακές στιγμές δήλωνε παρών!

Που ΄σαι ρε Γιώργο να χαρείς….

Σε όλους όσοι περίμεναν μια ξεχωριστή  διάκριση,  που κι όταν δεν ερχόταν δεν τους ενοχλούσε,  μιας και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περιμένουν,  αλλά και τώρα που ήρθε συνεχίζουν να τραγουδούν και να προσμένουν την επόμενη …

Και αυτή τη διάκριση ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σίγουρα δεν τη χρωστάει  σε  αυτούς που σήμερα  τρέχουν να φωτογραφηθούν και να δηλώσουν παρών… που όμως στα δύσκολα ήταν απλά απών!

Αυτούς που για όλα τους έφταιγε ο Χριστοβασίλης που ήταν πρόεδρος,  που ο Αναστασιάδης  ήταν ξοφλημένος, ο Χριστόπουλος που τους ήταν  άγνωστος,  ο Πετράκης που δεν τους ήταν αρκετός,  ο Κοροβέσης που  τους ήταν κοντός, ο Γιάκος που τους ήταν  ψηλός και ο Φερφελής… που ήταν απλά Γερμανός! Που πριν  ‘λέγαν άλλα και τώρα λένε …άλλα!

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έγραψε, γράφει ιστορία και αυτό κανείς δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητήσει ή να το αλλάξει.

Αξίζει την Πέμπτη όλοι όσοι μπορούν να βρεθούν στο Περιστέρι, δίνοντας βροντερό παρόν, απέναντι σε έναν πραγματικά πολύ μεγάλο αντίπαλο που εκπροσωπεί μια τεράστια ποδοσφαιρική σχολή και απασχολεί σαν μέγεθος τον ποδοσφαιρικό κόσμο .

Για να τιμήσουν την ομάδα που πέτυχε να γράψει  ιστορία… να γίνει ιστορία.  Να χαρούν μαζί της, να δώσουν λάμψη, να πάρουν λάμψη…. να καταλάβει όλη η Ελλάδα και γιατί όχι όλη η Ευρώπη,  πως  κάπου στον γεωγραφικό αλλά και ποδοσφαιρικό χάρτη υπάρχουν ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ… ο AJAX  της ΗΠΕΙΡΟΥ!

Για να γίνει γνωστό παντού ότι υπάρχει ένας κόσμος που δεν είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,  αλλά δεν έχει  να ζηλέψει τίποτε σε αγάπη, πάθος,  ένταση, από αυτούς ,  ενώ ξεχωρίζει για τη μοναδική του ποδοσφαιρική παιδεία.

Μην χαθεί η ευκαιρία για κανέναν και κυρίως … ας το απολαύσουμε όσο διαρκεί….

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, (LIVE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRΝΕΤ)