Σε “εργοστάσιο” παραγωγής παικτών έχει εξελιχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια, με παίκτες του, κυρίως νεαρής ηλικίας, να απασχολούν συλλόγους του εξωτερικού. Οι πιο ηχηρές μεταγραφές φυσικά ήταν των Μαυροπάνου και Περέα, ενώ το φετινό καλοκαίρι είχαμε τον δανεισμό του Μίνα στην Βέρντερ Βρέμης, με τη γερμανική ομάδα να έχει οψιόν αγοράς του νεαρού επιθετικού το επόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει, όμως, κι ένας ακόμα πιτσιρικάς ποδοσφαιριστής των Ηπειρωτών που απασχολεί ομάδα του εξωτερικού! Ο μάνατζερ Αντώνης Αποστολόπουλος πρότεινε τον 17χρονο μέσο στην ιταλική Σασουόλο, της οποίας η πρώτη ομάδα αγωνίζεται στη Serie A. Οι Ιταλοί ήταν θετικοί να τον αποκτήσουν, σύμφωνα με το gazzetta.gr, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι Ιταλοί είδαν με πολύ καλό μάτι την περίπτωσή του, όμως η υπόθεση προς το παρόν δεν προχωράει, αφού το οικογενειακό περιβάλλον του παίκτη θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμα για να «μεταναστεύσει»”.

Ο Νίκος Λώλης αγωνιζόταν πέρυσι στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα και όταν τελείωσαν οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις “μετακόμισε” άμεσα στην Κ19 για να πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του, “γράφοντας” άλλες 6 συμμετοχές. Από τις αρχές της προετοιμασίας βρίσκεται με την πρώτη ομάδα, αλλά δεν έχει υπογράψει ακόμα επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτό αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να πάρει συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα και με τον τρόπο αυτό να ανεβάσει κι άλλο τις… μετοχές του, αφού και ο ΠΑΣ δεν βιάζεται να τον πουλήσει.