Η ατάκα του Φαν Ντε Μπρομ ότι ήταν μία δύσκολη πρόκριση για την ομάδα του, έστω κι αν την απέδωσε κυρίως στο ότι η δική του ομάδα δεν ήταν τόσο καλή, απηχεί ως ένα σημείο τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα που πάλεψε για την ανατροπή και την έκπληξη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πιο δύσκολος ο αγώνας απ’ ότι περίμενα, όχι από πλευράς άγχους, αλλά δεν πήγαμε όσο καλά θα περιμέναμε. Προηγήθηκε κιόλας ο ΠΑΣ, αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε και μετά ήρθε εύκολα η πρόκριση.

Για το αν φοβήθηκε για την πρόκριση: «Όχι δεν φοβήθηκα. Ασχολήθηκα με το πώς θα συνεφέρω την ομάδα μου και όχι με το τι θα κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα».

Γιατί δεν μπήκε καλά η ομάδα του στην αρχή και το αν την επηρέασε η ζέστη ή ο κόσμος: «Δεν ήταν τόσο πρόβλημα η ζέστη. Ο κόσμος έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά περισσότερο ήμασταν εμείς λάθος στα πρώτα λεπτά».

Για τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΣ, ο οποίος δεν έπαιξε στην έδρα του: «Είναι φανταστικό να έχεις τόσο κόσμο ακόμα κι αν δεν παίζεις στη φυσική σου έδρα, ακόμα και μετά το 1-2 ή το τέλος του αγώνα συνέχισαν να τραγουδούν για την ομάδα τους».

Αν θα ήθελε κάποιον του ΠΑΣ στην ομάδα του: «Όχι κάποιον συγκεκριμένα. Ήταν μια καλά στημένη ομάδα αμυντικά, δεν ήμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το σύστημα του 3-5-2. Στην Ολλανδία έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε και θα έλεγα ότι ήταν μία δύσκολη πρόκριση για μας. Καλή επιτυχία για το υπόλοιπο της σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, περάσαμε πολύ όμορφα στην Αθήνα».