Στην αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας του στο θεσμό του Europa League στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πετράκης:

«Ήταν ένα πολύ σπουδαίο και ταυτόχρονα όμορφο ταξίδι για την ομάδα μας που σταματάει σήμερα με πολλή αξιοπρέπεια. Ίσως με λίγη δόση στεναχώριας, γιατί παρότι είχαμε έναν αντίπαλο με διαφορετικά οικονομικά μεγέθη, ήμασταν ανταγωνιστικοί και δικαιούμασταν περισσότερα. Πληρώσαμε την απειρία μας και την ποιότητα και ταχύτητα του αντιπάλου στην επίθεση.

Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο μας. Δεν αισθανθήκαμε ότι ήμασταν μακριά από την έδρα μας σε καμία στιγμή.

Αυτή η αξιοπρέπεια και η εικόνα μας πρέπει να είναι αρχή για το πρωτάθλημα. Να μας δώσει ώθηση και κίνητρο και περισσότερη ενέργεια. Δεν γίναμε ακόμα σπουδαία ομάδα. Θέλουμε ακόμα πολύ δρόμο, πρέπει να είμαστε μετρημένοι και ταπεινοί για να αποδεικνύουμε την ικανότητα που πιστεύω ότι έχουμε ως ομάδα».

Για το κατά πόσο θα ωφελήσει στο πρωτάθλημα το ταξίδι της Ευρώπης: «Όλα τα πράγματα έχουν να κάνουν με το πόσο τα αξιοποιείς ή σου γίνονται πρόβλημα, έχουν δηλαδή να κάνουν με το πώς τα διαχειρίζεσαι. Εμείς δείξαμε ότι μπορούμε. Πρέπει, όμως, να αποτελεί κίνητρο και όχι να πιστέψουμε ότι γίναμε Μπαρτσελόνα επειδή παίξαμε καλά σήμερα ή σε προηγούμενα παιχνίδια.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βάζουμε λιθαράκια, όχι να αφαιρούμε».

Για το αν ήταν καλοί οι Ολλανδοί δεξιά ή είχε ο ΠΑΣ πρόβλημα αριστερά: «Έχει να κάνει με τις συγκυρίες. Φάγαμε δύο γκολ σε συνθήκες που ήταν το δυνατό σημείο του αντιπάλου. Χάσαμε την μπάλα εύκολα σε στιγμές που δεν έπρεπε. Αναδείχτηκε η αξία του αντιπάλου εκεί, ενώ δεν αναδεικνυόταν πιο πριν γιατί κάτι κάναμε κι εμείς καλά. Φάνηκε, όμως, η ποιότητα του αντιπάλου στο ανοιχτό γήπεδο».

Για το αν το πρόωρο ξεκίνημα της προετοιμασίας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα: «Νομίζω δεν θα έχει επιπτώσεις. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στο χέρι μας είναι να μείνουμε σε αυτήν την καλή κατάσταση».

Για την επιλογή Κόντε και αν τον δικαίωσε: «Η δικαίωση φαίνεται μετά το παιχνίδι. Η επιλογή έχει να κάνει με τη δική μας ομάδα, αλλά και τον αντίπαλο. Παίξαμε λίγο διαφορετικά στην επίθεση και θεώρησα ότι η βοήθειά του θα ήταν η πιο καλή λύση με βάση αυτά που θέλαμε. Μας βοήθησε ο Κόντε, αλλά να πω την αλήθεια δεν είχα πραγματική εικόνα από το παιδί».

Για τα μεταγραφικά: «Είμαστε σε διαδικασία και προσπαθούμε να πάρουμε κάποιον παίκτη ακόμα στην επίθεση. Θα κλείσουμε με τη μεταγραφή αυτή το ρόστερ μας».

Για τα φιλικά που θα ακολουθήσουν: «Εκτός απ’ αυτό με τον Παναιτωλικό, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε αντίπαλο στις 13 Αυγύστου, δεν τα καταφέραμε ως τώρα, αλλά θα δούμε».

Για την αλλαγή του Τζημόπουλου: «Είχε ενόχληση στους προσαγωγούς».