image description

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της Ελλάδας, δηλαδή τα μαθήματα τοξοβολίας για τυφλούς στο Φάρο Τυφλών που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022, ολοκληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

Τα μαθήματα Τοξοβολιας πραγματοποιήθηκαν με πολλή μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή  μιας μεγάλης ομάδας γυναικών και ανδρών με προβλήματα όρασης, οι οποίοι γνώρισαν τη Τοξοβολία , τη τεχνική  και τις δεξιότητες του αθλήματος, τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ του σώματος και του μυαλού μας και κυρίως τη δύναμη της ψυχής και τη θέληση που χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι για να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Οι προπονήσεις διεξάγονταν καν  κάθε Τρίτη απόγευμα στο κήπο του Φαρου Τυφλών, με προπονητές το μέλος του ΔΣ του Α. Ο.  Καρέα και Technical Delegate της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Μαρια Κυριλλοπουλου  και τον αθλητή του AO Καρέα, μαθητή Λυκείου  του Κολλεγίου Αθηνών και πρωταθλητή Ελλάδος Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος είχε την ιδέα και ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συγκροτηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανωμένο τμήμα τοξοβολίας για τυφλούς.

Για τη δημιουργία του τμήματος  τοξοβολίας τυφλών στην Ελλάδα,  απονεμήθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα στον αθλητή Δημήτρη Αναστασόπουλο, o Έπαινος Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς του έτους 2022.  Η απονομή έγινε κατά τη τελετή λήξης των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Καρέα για την αθλητική χρονιά 2021 – 2022 με τη παρουσία  όλων των  αθλητικών τμημάτων και των αθλητών τους.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει  τον Οκτώβριο στον Φάρο Τυφλών, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και με συνέπεια  αυτή  την προσπάθεια.  Σταθερός σκοπός παραμένει η  ανάδειξη της θέλησης και της τεχνικής ως παράγοντες που όχι μόνο ανατρέπουν κάθε ανθρώπινο φόβο,  δισταγμό η αναστολή , αλλά δημιουργούν αθλητές και ανθρώπους με τεράστιες δεξιότητες και  δυνάμεις που όλοι στη κοινωνία μας τις έχουμε μεγάλη ανάγκη .