Ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος για τις ομάδες Κ17 της Super League. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιτροπής αναπτυξιακών διοργανώσεων θα έχουμε κατά μία έννοια 2 πρωταθλήματα, ένα σύντομο που θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και στη συνέχεια οι 4 πρώτοι θα παίζουν σε final-4 για ανάδειξη νικητή και στη συνέχεια ένα πρωτάθλημα λίγο πιο κοντά στα όσα ξέραμε, σε δύο ομίλους και στο τέλος ένα νέο final-4 στο οποίο θα προκρίνεται αυτοδικαίως ο νικητής της Α’ φάσης και τουλάχιστον 2 ομάδες του Νοτίου Ομίλου.

Στην Α’ φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι στον ίδιο όμιλο με ΠΑΟΚ, Άρη και Παναιτωλικό.

Αναλυτικά οι όμιλοι θα είναι οι εξής:

Α’ Όμιλος Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης

Β’ Όμιλος Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Ατρόμητος και Πανιώνιος

Γ’ Όμιλος ΑΕΚ, Βόλος, Λαμία και Λεβαδειακός

Δ’ Όμιλος ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός

Στη Β ΄ φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και το νέο πρωτάθλημα θα έχει 3 γύρους. Στον Όμιλο του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι επίσης οι ΠΑΟΚ, Άρης, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία και ΑΕΛ.

Πρεμιέρα με Άρη την Κυριακή

Στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα κάνει πρεμιέρα με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Γιάννη Λώλη κάνει ένα νέο ξεκίνημα με παιδιά που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ και παιδιά που συγκεντρώθηκαν από διάφορες ακαδημίες της πόλης (ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, Άτλα, Τίγρεις) και όχι μόνο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00 στο Δημοτικό γήπεδο Πυλαίας «Καραμπουρνιώτης».

Διαιτητής θα είναι ο Γεώργιος Λαμπρίδης (Πέλλας) και βοηθοί του οι Χρήστος Βλαδίκας (Πέλλας) και Στέργιος Μπόλης (Γρεβενών). Παρατηρητής ορίστηκε ο Πλάτων Μποζατζίδης (Μακεδονίας).