
Με αρκετά καλή διάθεση και πάθος που βγαίνει ακόμα και στις προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα του Σαββάτου (21:30) με τον Παναθηναϊκού.
Η νίκη επί του Λεβαδειακού σίγουρα βοήθησε ψυχολογικά την ομάδα και της έδωσε χρόνο να εκμεταλλευτεί τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες που θα υπάρξει μετά την 5η αγωνιστική, ώστε να δουλέψει επιπλέον πράγματα που θα βελτιώσουν το παιχνίδι της σε όλους τους τομείς.
Ο κ. Στάικος με τους συνεργάτες του αναλύουν διεξοδικά κάθε παιχνίδι, βλέπουν τι αδυναμίες βγαίνουν, αλλά και ποια κομμάτια αφομοιώνονται καλά, ώστε το πρόσωπο της ομάδας να μεταβάλλεται προς το καλύτερο από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Σήμερα έγινε δουλειά πάνω στην αμυντική μετάβαση με παιχνίδια τακτικού στόχου, τα οποία είχαν να κάνουν με αμυντική τοποθέτηση στο τελευταίο αμυντικό τρίτο και αμυντική μετάβαση σε περίπτωση που χανόταν η μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή. Σε μία συγκεκριμένη άσκηση παρέμεναν ακροβολισμένοι δύο παίκτες που έπρεπε να σεντράρουν κατά το αμυντικό τρανζίσιον και οι αμυντικοί έπρεπε να προλάβουν να πάρουν θέσεις στην άμυνα και αντίστοιχα και οι επιθετικοί για να απειλήσουν.
Στο τέλος έγινε παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα, με τον κ. Στάικο και πάλι να δοκιμάζει να δει ποιοι παίκτες δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση και πιο έτοιμοι για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Μπάλαν ακολούθησε σήμερα κομμάτια της προπόνησης και έδειξε ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Μάλιστα πέτυχε και δύο γκολ και στο “παρθενικό” του τέρμα πήδηξε πολύ ψηλά πάνω από τον Καραχάλιο πιάνοντας δυνατή κεφαλιά. Αν όντως είναι σε καλή κατάσταση και το δείξει και στις επόμενες προπονήσεις, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα. Το αν θα πάρει όμως κάποιο χρόνο συμμετοχής θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.
Στο πρόγραμμα μπήκε και ο Παμλίδης που χθες είχε κάνει αποφόρτιση, ενώ οι Κιάκος, Ριένστρα και Λώλης δεν υπολογίζονται, λόγω των τραυματισμών τους. Ο Ολλανδός μέσος, πάντως, κάνει ατομικό πρόγραμμα το τελευταίο διήμερο.
Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το πρωί.






