Στη συνέντευξη τύπου που έγινε μετά την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναθηναϊκό ο κ. Στάικος αναφέρθηκε και στην αλλαγή σχηματισμού που επέλεξε σήμερα και το 3-4-3 με το οποίο έπαιξε, λέγοντας ότι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός τον έκανε να επιλέξει να παίξει πιο κλειστά και με τις γραμμές πιο κοντά.

Επίσης αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι δικαιολογημένα είναι πρώτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Σήμερα γνωρίζαμε ότι παίζαμε απέναντι στην ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Το απέδειξε και σήμερα. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τις δύο εκτελέσεις φάουλ και μετά το ματς ουσιαστικά τελείωσε».

Για την κατάσταση της υγείας του Σούλη: «Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση και ελπίζουμε να είναι κάτι παροδικό».

Για τους τραυματισμούς: «Είναι αρκετοί οι τραυματισμοί και έγιναν σε χρονικά σημεία που επηρέασαν την έκβαση των εκάστοτε παιχνιδιών. Δεν είναι όμως αυτό δικαιολογία για μας»

Για τον σχηματισμό του ΠΑΣ στο γήπεδο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει κυρίως από τα άκρα, αλλά φέτος γίνεται και επικίνδυνος για το κέντρο. Το αποτέλεσμα ήρθε από στατικές φάσεις και θεωρώ ότι ο σχηματισμός έκανε να είναι πιο κοντά οι γραμμές μας»

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια πρώτος: «Ο Παναθηναϊκός δικαιολογημένα είναι πρώτος. Ο Παναθηναϊκός εδώ και ένα χρόνο είναι η πιο συγκροτημένη ομάδα. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Υπάρχει και μια αύρα που δείχνει ότι φέτος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω».