Με τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος αρχίζει η αγωνιστική δράση στο μπάσκετ. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δύο ομάδες των Ιωαννίνων θα ριχτούν στη μάχη της πρόκρισης, ο Βίκος Ιωαννίνων και το IBC, ενώ ο ΑΓΣΙ αποφάσισε να αποχωρήσει.

Τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς θα δώσει σήμερα (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου) ο Α.Σ. ΒΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου στη θεσσαλική πόλη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας των Ανδρών.

Ο Βίκος βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας του και δουλεύει καθημερινά ώστε το νέο σύνολο παιχτών να δέσει όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο κόουτς της ομάδας, Θωμάς Κωστόπουλος, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας, είμαστε σε ένα αρχικό στάδιο. Τώρα χτίζουμε πράγματα, είμαστε καινούργια ομάδα με καινούργιους παίχτες. Προσπαθούμε να δέσουμε, έχουμε κάνει πολλά πράγματα, αλλά μας λείπουν ακόμη αρκετά. Την Τετάρτη έχουμε ένα παιχνίδι επίσημο και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, έτσι ώστε να πάρουμε τη νίκη, κάτι που θα είναι ο στόχος μας φέτος σε κάθε επίσημο ματς”.

Η ομάδα αναχώρησε το πρωί για τον Βόλο, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 17:00 της ίδιας μέρας στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας.

 

Εντός έδρας το IBC

Το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στον θεσμό του Κυπέλλου Ανδρών δίνει και το IBC, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού από την Θεσσαλονίκη, η οποία επίσης αγωνίζεται στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 17:00 στο Νέο Κλειστό των Ιωαννίνων

Να σημειωθεί ότι όλα τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ

 

Η διαιτησία

Ν. Ιωνίας Βόλου 17.00 ΓΣ Νίκη Βόλου – ΑΣ Βίκος Ιωαννίνων Ταρενίδης Στ., Ευφραιμίδης, Χρυσάφης (Μηναρετζόπουλος)

Νέο Ιωαννίνων 17.00 ΣΚ Ιωάννινα – ΑΣ Όλυμπος ΕΚΕ Λυγούρας, Χάνος (Τζιμογιάννης)

ΔΑΚ Ευκαρπίας 17.00 ΠΣ Ευκαρπίας – ΑΓΣ Ιωαννίνων Παπαγερίδης, Ντόγκας, Χατζηχαρίσης (Αστρεινίδης) / (άνευ αγώνα, 20-0)

 

Άνευ αγώνα αποκλεισμός του ΑΓΣΙ

Μετά τη δήλωση αδυναμίας συμμετοχής του Σωματείου ΑΓΣ Ιωαννίνων στον αγώνα ΠΣ Ευκαρπίας – ΑΓΣ Ιωαννίνων της 21/09/2022 για την 1η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ο αγώνας ματαιώνεται, κατακυρώνεται υπέρ του Σωματείου ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ με σκορ 20-0 και προκρίνεται άνευ αγώνα στη 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.