image description

Την ευκαιρία να κρατήσει σε ρυθμό τους παίκτες του και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, είχε την Πέμπτη ο Θανάσης Στάικος, στο φιλικό που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Βέροια. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 3-1, χωρίς βέβαια η εμφάνιση να είναι αντίστοιχη της έκτασης του σκορ, ωστόσο η διάθεση που έδειξε ο Ροσέρο στο β’ ημίχρονο έφερε το κάτι παραπάνω. Ο Κολομβιανός με γκολ, ασίστ και 2 πολύ μεγάλες ευκαιρίες ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε σήμερα.

Σε αργό τέμπο κύλησε το ματς στα μεγαλύτερα διαστήματά του, αφού οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Στάικο στο α’ ημίχρονο είχαν κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τους χρόνους συμμετοχής τους ως τώρα και σε συνδυασμό και με την υποσυνείδητη προσοχή όλων να μην έχουμε άλλα απρόοπτα με τραυματισμούς, έφεραν ένα ματς σε λίγο πιο ελεγχόμενες εντάσεις.

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά και παραλίγο να αιφνιδιάσει στις ευκαιρίες που είχε στα πρώτα 6-7 λεπτά, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε από εκεί και πέρα το παιχνίδι, είχε τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε γκολ με τον Σταματελόπουλο που συνηθίζει να σκοράρει στα φιλικά που παίζει περισσότερο χρόνο και υπήρξαν και 2-3 καλές στιγμές ακόμα, αλλά σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς του.

Το 1-0 έγινε στο 13ο λεπτό, όταν ο Ριένστρα μπήκε από τα δεξιά, γύρισε προς τον Μορέιρα που ήταν μπροστά από το σημείο του πέναλτι, αυτός είδε δίπλα του τον αμαρκάριστα Σταματελόπουλο και ο τελευταίος πλάσαρε ανάμεσα σε πολλά σώματα κάνοντας το 1-0!

Η διάταξη του ΠΑΣ Γιάννινα στο α’ ημίχρονο σε 4-3-3 ήταν Πριορ στο τέρμα, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας και Ποζνάνσκι στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, Καραχάλιος στον άξονα στα χαφ με Ριένστρα δεξιά και Λιάσο αριστερά και στην επίθεση ο Σταματελόπουλος κορυφή, με Παμλίδη δεξιά και Μορέιρα αριστερά.

Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές. Μπήκαν οι Αθανασίου, Μπαλάν, Στ. Πήλιος, Φοφανά, Μπαγκαλιάνης, Τζίμας και Ροσέρο και την ενδεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπακαδήμας, Σόρια, Λιάσος και Καραχάλιος.

Ο Ροσέρο έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με δύο σουτ που πέρασαν σύρριζα άουτ στο 49’ και το 52’, αλλά η Βέροια ήταν εκείνη που «τιμώρησε» τον ΠΑΣ στο 54’. Έγινε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Φασίδη, αυτός έκανε σουτ υπό πίεση και η μπάλα πήγε ψηλά στο «παραθυράκι» του Αθανασίου για το 1-1!

Μέχρι το 70 περίπου ο ΠΑΣ χάθηκε για μερικά λεπτά, μη βρίσκοντας λύσεις να διασπάσει την άμυνα της Βέροιας, οι χαφ δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα προς τον Μπαλάν που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο ή τον Ροσέρο. Από εκεί και πέρα κάποιες ακόμα αλλαγές έδωσαν «πνοή» στον ΠΑΣ, αλλά χρειάστηκε μία ατομική ενέργεια του Ροσέρο για το 2-1. Ο Κολομβιανός κινήθηκε σχεδόν παράλληλα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κρατήθηκε όρθιος στα μαρκαρίσματα και με ωραίο σουτ στο «παραθυράκι» του Βενετικίδη έκανε το 2-1!

Και στο 91’ οι «κυανόλευκοι» έβαλαν και το «κερασάκι» στην τούρτα με γρήγορο συνδυασμό των Κύρκου, Ροσέρο, παράλληλο γύρισμα προς τον Τζίμα, σουτ του τελευταίου στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι και 3-1!

Ο Μπαλάν που ήταν ο παίκτης που πολλοί ήθελαν να δουν σε τι κατάσταση είναι και αν θα μπορεί να προσφέρει άμεσα, δεν τροφοδοτήθηκε πολύ, όμως είχε μία καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ και χάθηκε εκεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Δεν κατάφερε να φανεί πολύ γι’ αρχή. Ο δε Σταματελόπουλος πάλι κατάφερε να σκοράρει στο ένα ημίχρονο που έπαιξε και δείχνει ότι “μυρίζεται” το γκολ, αλλά κι αυτός στο υπόλοιπο του ματς δεν έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Πλην του Ροσέρο, καλή εμφάνιση έκαναν ο Στ. Πήλιος και ο Κύρκος.

Εκτός αποστολής σήμερα ήταν οι τραυματίες Κιάκος, Αλ. Λώλης και Σούλης που έκαναν ατομικά, οι Εραμούσπε και Μπιλμπάο που έμειναν για ξεκούραση, ο Τσάβος που είναι με την Εθνική Ελπίδων και οι μόνιμοι απόντες Κόντε και Λέο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46′ Αθανασίου), Σόρια (Αλ. Πήλιος), Παντελάκης (46′ Μπαγκαλιάνης), Καραχάλιος (76′ Τσίρης), Μορέιρα (46′ Φοφανά), Ποζνάνσκι (46′ Στ. Πήλιος), Παμλίδης (46′ Ροσέρο), Ριένστρα (46′ Τζίμας), Μπακαδήμας (63′ Κύρκος), Λιάσος (87′ Ν. Λώλης), Σταματελόπουλος (46′ Μπαλάν).

ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος (59′ Βενετικίδης), Ντουμάνης (70′ Μουχάλης), Παπαχρήστος, Στίκας (59′ Περδίκης), Μαραγκός, Μασούρας (46′ Κατσούκης), Μπλέτσας (79′ Γιαγτζίδης), Μπουκουβάλας (64′ Μπουόλι), Φασίδης (64′ Δεμηρτζόγλου), Ορφανίδης (65′ Ισαακίδης), Ιωάννου (59′ Χαϊκάλης).

*Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κι έναν υπό δοκιμή 18χρονο επιθετικό τον Γιάννη Γιακουμάκη, αδερφό του Γιώργου που παίζει στην Σέλτικ και την Εθνική Ελλάδας. Αγωνιζόταν στον Ατσαλένιο.

Δείτε περισσότερα για το φιλικό ΕΔΩ