image description

Για το φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Βέροια ο κ. Στάικος δήλωσε ότι έγινε για να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που έρχονταν από τραυματισμούς και παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα, ενώ για τη βελτίωση της ομάδας σχολίασε ότι οι ήττες που υπήρξαν στην Αθήνα πιέζουν σίγουρα τους παίκτες, αλλά θα έρθει και η βελτίωση με δουλειά και με υπομονή.

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα φιλικό στο οποίο δώσαμε χρόνο σε παιδιά που δεν έχουν και σε παιδιά που έρχονταν από τραυματισμούς και σε παιδιά από την Κ19. Αναμείξαμε λίγο το σχήμα και στα δύο ημίχρονα. Είχαμε καλές και κάποιες όχι τόσο καλές στιγμές. Ίσως να μην μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα όσον αφορά την τακτική, αλλά βγάλαμε συμπεράσματα ατομικά και σε ποιο βαθμό ετοιμότητας είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές μας.

Έχουμε παιδιά στην ομάδα που ήρθαν τις τελευταίες μέρες, χρειάζονται ακόμα χρόνο, φάνηκε αυτό σήμερα, αλλά το βλέπουμε και στις προπονήσεις, όμως σταδιακά θα ενταχθούν στο σύνολο και μαζί με αυτούς που επιστρέφουν από τραυματισμούς θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι».

Για το αν ευνοεί η διακοπή: «Επειδή είχαμε κάποια μικροπροβλήματα και με τραυματισμούς, η διακοπή μάς ευνοεί και είχαμε τον χρόνο αυτήν την εβδομάδα να δουλέψουμε μερικά πράγματα και να αποφορτιστούν και κάποιοι παίκτες. Από Δευτέρα θα είναι στοχευμένη κάθε προπονητική μονάδα για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και φυσικά και τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αργό τέμπο του ματς κι αν ήταν επιλογή για να μην υπάρξουν τραυματισμοί: «Όχι, δεν ήταν, απλά κάποιοι επέστρεφαν από τραυματισμό, κάποιοι είχαν παίξει το Σάββατο, οπότε δεν υπήρχε πάντα ένταση στο παιχνίδι, αλλά κάποιες στιγμές τα παιδιά έβγαλαν πράγματα, έστω κι αν δεν έγινε αυτό σε υψηλές εντάσεις. Κάποιες άλλες φορές όμως δεν αντιδράσαμε σωστά και πρέπει να το δούμε αυτό, όπως στο γκολ που δεχτήκαμε που είναι μια φάση που πρέπει να την προσέξουμε στα παιχνίδια που έρχονται (30άρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας), ειδικά μέσα στα Γιάννενα. Θα το δουλέψουμε αυτό. Αυτά κρατάμε και συνεχίζουμε».

Για τις άμεσες επεμβάσεις που θέλει να διορθώσει ενόψει των επόμενων παιχνιδιών: «Κοιτάξτε, επειδή στις πρώτες πέντε αγωνιστικές παίξαμε με τους τρεις μεγάλους της Αθήνας, η τακτική μας αναπροσαρμοζόταν συχνά. Από εδώ και πέρα έχουμε μια σειρά αγώνων με ομάδες που στα μέτρα μας, χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι, απλά θα έχουμε πιο σταθερή εικόνα. Όχι ότι δεν είχαμε. Εγώ εν μέρει είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα των παιδιών και για μεγάλα διαστήματα των παιχνιδιών, ξέρω όμως ότι οι τρεις ήττες μάς πιέζουν λίγο, έχουν δημιουργήσει ένα θέμα στην αυτοπεποίθηση των παιδιών, αλλά με σκληρή προπόνηση και τη στήριξη που βλέπω από φιλάθλους, δημοσιογράφους και διοίκηση, η ομάδα βήμα-βήμα θα έχει και βελτίωση και θα έρθουν και τα αποτελέσματα που πάντα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο».

Για τον 18χρονο επιθετικό Γιάννη Γιακουμάκη από τον Ατσαλένιο, τον οποίο δοκιμάζει: «Είναι ένα παιδί που έχει ταλέντο, τον βλέπουμε και στις προπονήσεις, θα τον ξαναδούμε στη διακοπή για το Μουντιάλ και θα αποφασίσουμε».

Δείτε τις δηλώσεις Στάικου και Αθανασίου

Διαφημίσεις