
Ο βασικός προσανατολισμός της διοίκησης Χριστοβασίλη την τελευταία δεκαετία ήταν να παράγει και να πουλάει ποδοσφαιριστές, ώστε ως εταιρεία ο ΠΑΣ Γιάννινα να αποκτήσει βιωσιμότητα.
Οι μεταγραφές νεαρών παικτών ξεκίνησαν ως… υποχρέωση την περίοδο που οι μη αδειοδοτήσεις επέβαλαν μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών, αλλά η υποχρεωτικότητα αυτή κατέστη μόνιμη πρακτική της ομάδας. Μάλιστα φέτος έφτασε στο απόγειο η πολιτική της απόκτησης νεαρών παικτών, με τις περισσότερες μεταγραφές (9 τον αριθμό+2 προωθήσεις από την Κ19) να κυμαίνονται σε ηλικιακές ομάδες ως 24 ετών.
Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα να διαθέτει φέτος το νεανικότερο ρόστερ της κατηγορίας, με μέσο όρο ηλικίας τα 24,5 έτη, όταν πέρυσι ήταν 8ος με μ.ο. τα 26 έτη. Την τριάδα των πιο νεαρών σε ηλικία ρόστερ συμπληρώνουν Ατρόμητος και Παναιτωλικός, ενώ οι ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπειρία είναι η ΑΕΚ και η Λαμία με 27,8 έτη μέσο όρο ηλικίας των παικτών τους.
Όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν ως τώρα κι εδώ ο ΠΑΣ παρουσίασε τον πιο νεανικό μέσο όρο με 25,5 έτη. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 26.6 και ο Λεβαδειακός με 26,8.
Τις γηραιότερες ενδεκάδες κατεβάζει ο Ιωνικός με 29,8 έτη και ακολουθούν Λαμία με 29,3 και ΑΕΚ με 29,1.
*Τα στοιχεία βασίζονται στο transfermarkt