image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κέρδισε την Άλκμααρ, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις! Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 2-1 την Πέμπτη (4/8) το βράδυ από τους Ολλανδούς στο Περιστέρι, ενώ είχαν χάσει και με 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά οι αντίπαλοί τους εντυπωσιάστηκαν.

Δύο παίκτες της Άλκμααρ μίλησαν στο αθλητικό site a-sports.gr, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Ηπειρώτες, και είπαν τα καλύτερα για την ελληνική ομάδα και τους οπαδούς της.

Μιλήσαμε με τους Γκους Τιλ και Λέβι Γκαρσία, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με τον ΠΑΣ και τον κόσμο του, τονίζοντας ότι είναι για μεγάλα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στο a-sports.gr…

Βρεθήκατε πίσω στο σκορ, αλλά γυρίσατε το παιχνίδι και κερδίσατε τον ΠΑΣ με 2-1…

Τιλ: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, καθώς στην αρχή ήμασταν λίγο αγχωμένοι. Όσο όμως περνούσε η ώρα, ανεβάζαμε απόδοση και αποδείξαμε ότι ακόμη και τις δύσκολες στιγμές έχουμε σωστή αντίδραση».

Γκαρσία: «Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά και πίστεψα ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς, αλλά ευτυχώς ισοφαρίσαμε νωρίς και στην συνέχεια βρήκαμε τις ισορροπίες μας και πανηγυρίσαμε τη νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα».

Ποιο ήταν το… μυστικό της πρόκρισής σας;

Τ.: «Πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας. Μας απέδειξε και με το γρήγορο γκολ του πως ο ΠΑΣ είναι μια πολύ καλή ομάδα και, αν δεν παίζαμε σοβαρά, θα είχαμε προβλήματα».

Γ.: «Παίξαμε όπως μας είπε ο προπονητής μας και μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα σε κάθε έδρα. Έχουμε δυνατότητες να φτάσουμε πολύ ψηλά και αυτό φάνηκε και στη σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε τους δύο αγώνες με τους Έλληνες».

Ποια η άποψή σας γενικότερα για τον ΠΑΣ, τον οποίο αντιμετωπίσατε σε δύο παιχνίδια…

Τ.: «Όταν μάθαμε αρχικά ότι παίζαμε με τον ΠΑΣ, πιστεύαμε ότι θα ήταν πιο εύκολο το έργο μας, καθώς ενημερωθήκαμε ότι μπήκε στη θέση άλλης ομάδας και δεν είχε μπει στην πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, που δεν είναι τόσο δυνατό όσο το ολλανδικό, αλλά τελικά απέδειξε ότι είναι μια αξιόλογη ομάδα. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι, αν συνεχίσει έτσι φέτος, μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

Γ.: «Μας απέδειξε ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, που μπορεί να παίξει δυνατά σε κάθε έδρα, καθώς μας δυσκόλεψε και στο πρώτο ματς, αλλά και τώρα που παίζαμε σε μια άλλη έδρα που, όπως ενημερωθήκαμε, δεν είναι δική του. Πιστεύω ότι διαθέτει παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν σε δυνατότερα πρωταθλήματα από το δικό σας».

Τέλος, θα μπορούσατε να μου πείτε και τη γνώμη σας για τον κόσμο της ομάδας των Ιωαννίνων;

Τ.: «Είναι οπαδοί που θα ήθελε να διαθέτει κάθε ομάδα. Απ’ ό,τι έμαθα, δεν είναι αυτή η κανονική τους έδρα και ταξίδεψαν περισσότερα από 250 χιλιόμετρα για να έρθουν στο Περιστέρι. Δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα σε φίλαθλα πλαίσια και απέδειξαν ότι αξίζουν πάρα πολλά σαν οπαδοί. Από εμένα μπράβο τους».

Γ.: «Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και κατάλαβα ότι αγαπούν πολύ την ομάδα τους, αφού ταξίδεψαν από τόσο μακριά, όσο είναι τα Γιάννενα, για να έρθουν στο Περιστέρι. Είναι εκπληκτικοί, έδωσαν άλλο… αέρα στο παιχνίδι και πιστεύω ότι τους αξίζουν απλά συγχαρητήρια».

ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ