image description

Μαθημένος στη… βροχή και στα δύσκολα ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, με τη διάθεση όλων να είναι ανεβασμένη και να υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα την προσεχή Δευτέρα. Το δε ουράνιο τόξο στο τελείωμα της σημερινής προπόνησης, ήρθε να προσθέσει και έναν ακόμα τόνο αισιοδοξίας, ότι σύντομα η ομάδα θα βρει την ομοιογένειά της και θα πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Όπως είναι φυσικό τα βλέμματα τις τρεις τελευταίες μέρες πέφτουν στη δουλειά του κ. Πλαβούκου, νέου γυμναστή τερματοφυλάκων, αφού είναι το πιο νέο πρόσωπο που προστέθηκε στο τεχνικό τιμ. Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να μην τον προσέξει κανείς, αφού βλέπουμε το γήπεδο να γεμίζει ξανά με όργανα που διευκολύνουν την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, ενώ ο ίδιος τους μιλάει πολύ για τακτική, για το που θα πρέπει να πασάρουν όταν παίζουν με τα πόδια, τους εξηγεί τα πάντα για τις ασκήσεις που κάνουν και προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία τους.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Στάικος με τους Πενταρβάνη και Ντουρουντό είχαν ετοιμάσει πρόγραμμα διπλής προπόνησης, με υψηλές εντάσεις από τους ποδοσφαιριστές. Το πρωί μετά την προθέρμανση έγιναν τακτικά παιχνίδια με την ομάδα να επικεντρώνεται στην αμυντική μετάβαση. Ο κόουτς επέμεινε πολύ σήμερα στις αμυντικές μεταβάσεις, αφού προφανώς στο παιχνίδι της Δευτέρας ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να παίξει πιο ψηλά στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή στις μπαλιές που μπορεί να γίνουν στην πλάτη της άμυνας. Στο τέλος έγινε παιχνίδι 11 εναντίον 11.

Το απόγευμα, μετά την προθέρμανση με κορόιδο, ακολούθησε δουλειά στην επιθετική τακτική. Έγιναν ασκήσεις ανάπτυξης παιχνιδιού και τελειώματα φάσεων. Μάλιστα δύο βολ-πλανέ του Παμλίδη χειροκροτήθηκαν από τους συμπαίκτες του! Ο δε Ροσέρο (σ.σ. που έχει αρκετά αλλαγμένο λουκ) δείχνει να αποκτάει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε και πάλι με δίτερμα 11 εναντίον 11, όπου ο κ. Στάικος δοκίμασε διάφορα πρόσωπα στη βασική ενδεκάδα. Αυτός που προκρίνεται πάντως για τη θέση του τραυματία Μπιλμπάο είναι ο Κιάκος, ενώ ο Λιάσος θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα από τη στιγμή που η ομάδα θα παίξει με 2 στόπερ και όχι 3. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά για τη θέση του τερματοφύλακα, για τον παρτενέρ του Εραμούσπε, αλλά και για την τριπλέτα της επίθεσης. Με Σταματελόπουλο και Μπαλάν να είναι σε καλύτερη κατάσταση πλέον, δεν αποκλείεται να παίξει κάποιος από τους δύο κορυφή και οι Παμλίδης και Ροσέρο να πάνε στα άκρα.

Στις επόμενες 2 προπονήσεις θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αλλά προς το παρόν ο κ. Στάικος έχει επιλογές στην επίθεση και περιμένει να του δείξουν οι παίκτες του ποιος είναι πιο έτοιμος.

Όσον αφορά τους απόντες, ο Ριένστρα έκανε ατομικό πρόγραμμα με τον κ. Ντουρουντό και τον κ. Γκορτζή, ενώ ο Μπιλμπάο δεν έκανε ούτε πρωί ούτε απόγευμα στο γήπεδο, έχοντας μία μικρή ενόχληση στους κοιλιακούς. Πλέον θεωρείται απίθανο να προλάβουν το παιχνίδι. Κανονικά προπονήθηκε το πρωί ο Αλέξανδρος Λώλης, αλλά επειδή προέρχεται από τραυματισμό προληπτικά δεν έκανε το απόγευμα.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με προπόνηση που θα γίνει Πέμπτη πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη σελίδα μας στο fb Super Fm 104,3