image description

Θέση για το θέμα που προέκυψε με τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Χάρης Λαζάνης, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε οι αρμόδιοι να αντιληφθούν από τι είδους κρίση βγαίνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία, πριν το οδηγήσουν σε νέα κρίση και πιθανόν πλήρη απαξίωση.

Αναλυτικά:

Με την σχεδόν παμψηφεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, που ψήφισε κατά πλειοψηφία τη διακοπή των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (και όχι την αναστολή), περνάει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο σε μια βαθιά κρίση.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος/α, που είναι κατά «του νοικοκυρέματος», μέσω του νέου Νόμου για το Μητρώο των Αθλητικών Σωματίων, αλλά ο χρόνος και ο τρόπος (μετά από 3 χρόνια πρωταθλημάτων Covid-19), είναι άκαιρος και σκληρός. Θα έπρεπε οι αρμόδιοι, να αντιληφθούν την πραγματική και μόνο κατάσταση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για να το οδηγήσουν σε ανάκαμψη και όχι σε διακοπή. Και υπεύθυνα δεν είναι σίγουρα τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία πληρώνουν μια κόντρα άνευ αθλητικής ουσίας, και τα οποία είναι πλέον ένα βήμα πριν τον αφανισμό.

Δυστυχώς αυτή η κρίση, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του, εκεί που ήδη εδώ και έτη έχει οδηγηθεί και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.