image description

Και στη συνέντευξη τύπου ο κ. Στάικος ζήτησε συγνώμη για την ήττα και την έκταση που πήρε και θέλησε να αποφύγει να μιλήσει για ευκαιρίες που χάθηκαν ή την αποτελεσματικότητα του Παναιτωλικού στο σκοράρισμα, τονίζοντας όμως ότι η ομάδα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στις δύο περιοχές. Ανέφερε δε ότι ο ίδιος στηρίζει και πιστεύει τους παίκτες και ότι χρειάζονται μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία τους.

Αναλυτικά:

«Είναι μία άσχημη και δύσκολη μέρα για μας. Το να ηττάται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του με 1-4 από Παναιτωλικό είναι πολύ βαρύ. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να αναλύσουμε, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα φάση. Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι μία μεγάλη συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την έκταση του σκορ. Αυτά τα παιδιά προσπάθησαν δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν προσπάθησαν. Συζήτησα και μαζί τους τώρα και απ’ όλους μας βγαίνει ένα μεγάλο συγνώμη για την έκταση του σκορ. Σ’ αυτό θα μείνουμε εμείς και αύριο στην προπόνηση θα αναλύσουμε περισσότερα για μας φυσικά».

Για την έκταση του σκορ και αν αυτό είναι που πείραξε και όχι αυτή καθαυτή η ήττα και τα κενά που εμφάνισε η ομάδα: «Η ήττα προβληματίζει, αλλά και το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους Ζωσιμάδες είναι βαρύ πόσο μάλλον όταν δεν προέρχεται και από κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις και παρότι είχαμε στόχο να προσέχουμε τις κόντρα επιθέσεις, τελικά τα γκολ δεν ήρθαν από αντεπιθέσεις αν εξαιρέσουμε το 4ο γκολ. Ο Παναιτωλικός κάθε υποψία ευκαιρίας που έκανε ήταν γκολ. Εμείς μπήκαμε 15 φορές στην περιοχή και μάλιστα πολλές φορές και στη μικρή περιοχή, αλλά δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε για να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι. Αλλά δεν θέλω να σταθώ στην εικόνα, γιατί θα χάσουμε την ουσία. Γνώρισα την ομάδα για τα καλά από πέρυσι, ο κόσμος ζει και αναπνέει για την ομάδα, τον ενδιαφέρει να κερδίζονται όλες οι μονομαχίες, αλλά εμείς σήμερα χάσαμε καίριες μονομαχίες. Η ήττα και η έκταση μας πληγώνει και μας πονά, το μοναδικό είναι να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο».

Για την εμπιστοσύνη στο ρόστερ, την αισιοδοξία που βγάζει ο ίδιος συχνά, για το αν ανταποκρίνονται οι παίκτες σε όσα ζήτησε σήμερα και γενικώς αν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας: «Θα σταθώ στο πιο σημαντικό, η συγνώμη βγαίνει από αυτό που είδα στα μάτια των παικτών και απ’ αυτό που νιώθουμε μέσα μας. Λάθη κάναμε. Αλλά όταν χάνεις 1-4 πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον κόσμο.

Για τους ποδοσφαιριστές ναι τους πιστεύω, δεν θα πω για το σημερινό ματς γιατί θα γίνουμε γραφικοί αν αναλύσουμε τις ευκαιρίες που χάσαμε και την υπεροχή της ομάδας ενώ χάσαμε με 4-1. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Όλα δημιουργούν μια κακή ατμόσφαιρα για όλους μαζί με το 3-0 από τον ΠΑΟ. Δεν θα κρίνω τους ποδοσφαιριστές, γιατί τους πιστεύω».

Για το κακό ξεκίνημα και τον βασικό λόγο που συνέβη: «Είναι ένα κακό ξεκίνημα και κυρίως η σημερινή μέρα το κάνει κακό. Μπορούμε να βρούμε πολλούς λόγους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η συγκέντρωση σε καταστάσεις του παιχνιδιού στο πρώτο και τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για παράδειγμα, έχουμε την μπάλα στην περιοχή του Παναιτωλικού προσπαθούμε να σκοράρουμε, αλλά γίνεται μια λάθος πάσα και έρχεται το 1-4. Το είδαμε και με την ΑΕΚ, χάσαμε με τον Ροσέρο μια ευκαιρία και μετά μπήκε το γκολ. Μας λείπει λίγο η ηρεμία και η εμπειρία. Με υποψίες ευκαιριών φάγαμε γκολ. Η αποτελεσματικότητα που παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο μας λείπει και στις δύο περιοχές. Πρέπει να τη διορθώσουμε. Μας λείπει και μία νίκη για να πιστέψουν τα παιδιά περισσότερο στους εαυτούς τους και θα δείτε άλλους ποδοσφαιριστές».

Για την ψυχολογία που χρειάζεται η ομάδα: «Πάντα χρειάζεται ψυχολογία, ειδικά όταν έχεις να κάνει με νέα παιδιά που υπάρχουν διακυμάνσεις της ψυχολογίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ μας χρειάζεται».

Για το αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής συστήματος: «Βάσει αποτελεσμάτων δεν είναι ακόμα τόσο αποτελεσματικό. Δεν έχει να κάνει, όμως, με το σύστημα. Δεν φταίει το σύστημα αν δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε κάποιες στιγμές. Πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε την ομάδα πιο σκληρή, να έχουμε περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες. Πρέπει να χτίσουμε σ’ αυτή τη βάση αυτό που θέλουμε. Μετά από ένα τέτοιο επώδυνο ματς σαν σκορ και ήττα το μόνο που βγαίνει είναι να διαμορφώσουμε πιο συμπαγή και σκληρή ομάδα που να στοχεύει στις στιγμές που θα δημιουργεί και θα είναι κερδισμένες για μας».

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων Αναστασίου και Στάικου

Διαφημίσεις