image description

Τέσσερις επιπλέον διαδρομές μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης.

Στις 23 Οκτωβρίου, θα γίνει περιήγηση στην Καστροπολιτεία (Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Φετιχιέ Τζαμί και Μουσείο Αργυροτεχνίας) .

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μνημείο Λορέντζου Μαβίλη (στην περιοχή του Δρίσκου), την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου όρους Τζόρας και τον Αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας.

Η τέταρτη διαδρομή, στις 27 Νοεμβρίου, αποτελεί ένα «ταξίδι» στην ιστορία, τις ρίζες και τον πολιτισμό τριών κοινοτήτων, που συνυπήρξαν για αιώνες στην πόλη των Ιωαννίνων και άφησαν διακριτό το στίγμα τους στο διάβα του χρόνου… Η ξενάγηση θα αρχίσει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου (Μητρόπολη Ιωαννίνων) και θα συνεχιστεί στην Εβραϊκή Συναγωγή και το τέμενος του Ασλάν πασά.

Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους του προγράμματος, όπως και οι μετακινήσεις τους με λεωφορεία, γίνονται δωρεάν.

Πληροφορίες και ενέργειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή και θα διαρκούν περίπου 3 ώρες.

  • Η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται στις 11 το πρωί από το Γραφείο του Τμήματος Τουρισμού του δήμου (Μ. Μπότσαρη & Μουλαϊμίδη).
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τελευταίας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή.
  • Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω του email [email protected] (με την αναγραφή του ονοματεπωνύμου και τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας) ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Τμήμα Τουρισμού.
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.