Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Στέφανος Ντούσκος, θα δώσει το “παρών” στον αυριανό (Πέμπτη) τελικό με την τετράκωπο άνευ ελ βαρών των ανδρών μαζί με τα άλλα 3 μέλη του πληρώματος Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή.

Σε δηλώσεις του μετά την πρόκριση είπε στα ΜΜΕ:

«Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα φτάσουμε στον τελικό και είμαστε ενθουσιασμένοι. Μοιάζει με όνειρο. Τίποτε άλλο. Είχαμε μόλις μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες . Δώσαμε ότι είχαμε για να πάμε καλά . Ο προπονητής μας πίστεψε σε μας και στη βάρκα μας. Μετά τη Λουκέρνη, πίστεψα ότι οι Ολυμπιακοί είχαν τελειώσει για μένα. Μετά είδα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Πετύχαμε ότι καλύτερο έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια»
Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου η βαριά τετράκωπος των ανδρών με τους 2 Γιαννιώτες, Γιάννη Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα και μέλη επίσης του πληρώματος τους Γιάννη Χρήστου-Διονύση Αγγελόπουλο, οι οποίοι αγωνίζονται στον ημιτελικό με στόχο μια θέση στον μεγάλο τελικό. Η ελληνική βάρκα θα αγωνιστεί στον 2ο ημιτελικό στις 15:30 ώρα Ελλάδας με αντιπάλους τις Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία και Νότιο Αφρική με στόχο βέβαια την κατάκτηση της μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.
Και η σπουδαία αυτη κούρσα θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.