Νέα αναβολή , τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μέρες , πήρε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής ρεγκάτας στο Ρίο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στη λίμνη Λαγκόα Ντι Φρέιτας . Θύμα της δεύτερης αναβολής μετά από εκείνη που είχε προηγηθεί την Κυριακή, έπεσε και ο ημιτελικός της τετρακώπου ανδρών όπου μετέχει η ελληνική βάρκα με τους Γιάννη Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Χρήστου- Διονύση Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ματ Σμιθ υπάρχει πιθανότητα να γίνει χρήση της πρόσθετης μέρας και να πάει όλο το πρόγραμμα ένα εικοσιτετράωρο πίσω, με αποτέλεσμα να τελειώσει την Κυριακή αντί για το Σάββατο όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

«Γι αυτούς που γνωρίζουν καλά τη FISA ξέρουν ότι αυτή είναι μια μικρή ρεγκάτα , έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής για να κάνουμε αγώνες» τόνισε ο Ματ Σμιθ.

Το απόγευμα της Κυριακής είναι η κόκκινη γραμμή για τους διοργανωτές της κωπηλασίας, αφού την Δευτέρα ξεκινάνε τα αγωνίσματα του Κανόε καγιάκ σπριντ και θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα ο στίβος.

Όσον αφορά τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την αναβολή, ο ημιτελικός της τετρακώπου με τους Τσίλη και Τζιάλλα θα διαξεχθεί στις15:30 και οι δυο τελικοί, αυτός του διπλού σκιφ των γυναικών στις 17:04 και της τετρακώπου άνευ ελ βαρών των ανδρών που συμμετέχει ο Στέφανος Ντούσκος, θα διεξαχθεί στις 17:44.