
Ο αγωνιστικός… ανήφορος συνεχίζεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα και κάθε βαθμός που κατακτιέται μέσα στα γήπεδα είναι υπερπολύτιμος στη φάση που διανύει η ομάδα. Άλλωστε, αν ρίξει κάποιος μια αναλυτική ματιά στη βαθμολογία θα διαπιστώσει ότι Αστέρας, Λαμία, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν κατακτήσει μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα και αυτό που έχει διαμορφώσει τη μεταξύ τους διαφορά είναι η… «άρνηση» να χάσουν όταν για τον τάδε ή τον δείνα λόγο δεν μπορούν να νικήσουν. Για του λόγου το αληθές, ο Αστέρας έχει 6 βαθμούς από ισοπαλίες, η Λαμία 5 και οι ΟΦΗ και ΠΑΣ 3 βαθμούς.
Άρα, αυτό που λένε πολλές φορές ομάδες και προπονητές για «βαθμό-βαθμούς», ισχύει στο ακέραιο όταν θες να σωθείς. Μπορεί το άγχος να μη φεύγει γρήγορα, αλλά στη «σούμα» ήδη οι Γιαννιώτες κατάφεραν να «χτίσουν» το πρώτο μικρό «μαξιλαράκι» από τη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία «συγκατοικούν Λεβαδειακός και Ιωνικός.
Μετά το ισόπαλο 2-2 του ΠΑΣ στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, στο κάδρο μπαίνει πλέον ο Αστέρας Τρίπολης, ένα ματς στο οποίο οι Γιαννιώτες σίγουρα έχουν ως πρώτο στόχο τη νίκη, αλλά από την άλλη οι Αρκάδες έχουν μπει στη φιλοσοφία του Ηρακλή Μεταξά και για να τους βάλεις γκολ πρέπει να ρισκάρεις και να μοχθήσεις πολύ.
Δυστυχώς ο ΠΑΣ δεν είναι ομάδα που της βγαίνουν τα επιθετικά ρίσκα, για να παίξει παιχνίδι κατοχής και να επιχειρήσει να παίξει «μονότερμα» τον Αστέρα, αφού οποιοδήποτε αμυντικό κενό το «πληρώνει» ακριβά. Επομένως, σε επίπεδο πρόβλεψης θα λέγαμε ότι θα είναι ένα παιχνίδι συντηρητικό, αρκετής τακτικής και αν δεν υπάρξει γρήγορο γκολ που θα ανατρέψει την εικόνα, τότε αναμένεται να γίνει κλειστό παιχνίδι.
Πέρα από τις προβλέψεις, όμως, τις πραγματικές σκέψεις του κ. Στάικου θα τις δούμε να ξεδιπλώνονται σταδιακά από σήμερα ως την Κυριακή, που θα διαρκέσει ο μίνι κύκλος προετοιμασίας της ομάδας για το παιχνίδι της Δευτέρας (18:00). Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες θα προπονηθούν και πάλι σήμερα (Τετάρτη) στις 5 το απόγευμα και θα δούμε αν θα έχουμε και κάποιες επιστροφές, όπως των Σούλη και Ποζνάνσκι που δεν είχαν καταφέρει να είναι έτοιμοι για το ματς με τον Ιωνικό. Ωστόσο, οι αντικαταστάτες τους, Αθανασίου και Πήλιος δεν τα πήγαν και άσχημα, αντιθέτως έδειξαν και πολύ καλά στοιχεία.
Παράλληλα με τις προπονήσεις, ο κ. Στάικος με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν και ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο, οπότε οι παίκτες τις επόμενες μέρες θα πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες.
Σίγουρα η πρώτη επίσημη “μονομαχία” των Στάικου και Μεταξά στους πάγκους θα έχει κι αυτή το δικό της ενδιαφέρον για τους φιλάθλους. Ανεπισήμως είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωποι τον Αύγουστο στο τουρνουά του Βόλου. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί τότε ισόπαλες με το “αγαπημένο” φέτος σκορ του ΠΑΣ (2-2) και στα πέναλτι είχε επικρατήσει με 4-3 ο ΠΑΣ.