image description

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη μετεγγραφή του στον Άρη εμφανίστηκε ο Μπράνα Ίλιτς, υπογραμμίζοντας πως οι «κίτρινοι» είναι μια ιστορική ομάδα. Ο Σέρβος επιθετικός αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν και στις διαφορές, που υπάρχουν στον Άρη, συγκριτικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ίλιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τις πρώτες σου εντυπώσεις και τις σκέψεις που έχει για τον Άρη:« Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Άρη, μία ιστορική ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί είναι κάτι καινούργιο για μένα και αυτό μου δίνει κίνητρα. Ήρθα γιατί υπάρχει η προοπτική της ανόδου, ο πρωταθλητισμός που θα κάνουμε φέτος. Αυτό σκέφτηκα και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Ήρθα με όρεξη και φιλοδοξίες».

Για την παραμονή του στην Ελλάδα:« Όχι, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Ήθελα να μείνω εδώ, έχω μάθει την γλώσσα. Στον ΠΑΣ πέρασα ωραία χρόνια, δεν έχω παράπονο. Ο Άρης, όμως, μου δίνει την δυνατότητα να αλλάξω παραστάσεις, να ζήσω κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό».

Για την επιλογή του να παίξει στην Football league:« Μου αρέσει η πίεση, η ιστορία και ο κόσμος του Άρη. Έχω παίξει αντίπαλος και ξέρω τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στο Χαριλάου, την πίεση που υπάρχει και προσωπικά αυτό μου αρέσει».

Το μυστικό να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες:« Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κυκλοφορούμε την μπάλα και να πρεσάρουμε. Κάτι που δουλεύουμε καθημερινά με τον κόουτς στην προπόνηση. Γι’ αυτό είμαστε Άρης όμως και σαν μεγάλη ομάδα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο μυστικό για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Για τις προσδοκίες του κόσμου και την υπόσχεσή του:« Αυτό θέλω! Να ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει από τον Ίλιτς πράγματα, έτσι θα έχω περισσότερη πίεση και κίνητρα. Στον ΠΑΣ δεν υπήρχε τόσο πίεση, χάσεις κερδίσεις ήταν το ίδιο».

Για την παρέα με τον Μιλούνοβιτς:« Τον Λούκα ακόμα δεν τον γνωρίζω τόσο καλά, τώρα θα μάθουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα και ελπίζω να έχουμε και εμείς ανάλογη πορεία και επιδόσεις με τους δύο συμπατριώτες μας».

Για την καριέρα του:« Δεν μετανιώνω για κάτι. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα, ειδικά το 2005 που είχα πάει στην Χέρενφεν, στην Ολλανδία, είχα περάσει όλες τις εξετάσεις αλλά τελικά δεν συμφώνησαν οι ομάδες. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται και στην Ελλάδα είμαι τέλεια».

Για την ζωή του στην Σερβία και την ζωή στην Ελλάδα:« Είναι σίγουρα καλύτερα από την Σερβία. Εμείς έχουμε από το ’92 κρίση. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα και εσείς, στην Ελλάδα, είστε σε δύσκολη κατάσταση. Μέσα από τις νίκες που θα κάνουμε φέτος, όμως, θα δώσουμε χαρά στον κόσμο του Άρη για να ξεπεράσει λίγο τα προβλήματα που υπάρχουν».

Για τα δύσκολα χρόνια στην Σερβία:« Τα πιο δύσκολα χρόνια ήταν αυτά του πολέμου. Θυμάμαι πήγαινα για προπόνηση από το χωριό μου στο Βελιγράδι, μία απόσταση 50 χιλιομέτρων, και σταματούσαμε για μία-δύο ώρες στον δρόμο να πέσουν πρώτα οι βόμβες και μετά συνεχίζαμε για να πάμε να κάνουμε προπόνηση!».