image description

Σε ρήξη οδηγούνται Super League και ΕΠΟ. Ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Στράτος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν διαπίστωσε πως δεν έχουν τηρηθεί από πλευράς της ομοσπονδίας τα συμφωνηθέντα.

Ειδικότερα, διαπίστωσε πως ο ορισμός του Δημήτρη Καλύβα σε ρόλο επιδιαιτητή δεν είχε την έγκριση του εκπροσώπου της Super League στην ΚΕΔ, Δημήτρη Σαραϊδάρη, καθώς επίσης και ότι οι πίνακες διαιτητών είχαν καταρτιστεί δίχως η υπό σύσταση επιτροπή όχι απλώς να γνωμοδοτήσει, αλλά έστω και να ενημερωθεί γι’ αυτό.

Μάλιστα, για το θέμα έκανε σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα της Super League ο Δημήτρης Σαραϊδάρης. «Το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος και μου μετέφερε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ότι εγώ και ο κ. Δημήτρης Γκρούτσης είχαμε έρθει σε συμφωνία για το τρίτο μέλος της Επιτροπής, ο οποίος θα ήταν ο κ. Δημήτρης Καλύβας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μίλησα επ’ αυτού του θέματος με τον κ. Γκρούτση, για τον απλό λόγο ότι δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ο ορισμός του. Επίσης θα ήθελα να τονίσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία συμμετοχή είχα, ως εκπρόσωπος της Super League, στην κατάρτιση των νέων πινάκων και ούτε καν ενημέρωση».

Ο κ. Στράτος κάλεσε τους κ.κ. Σαραϊδάρη και Γκρούτση να συναποφασίσουν για τον επιδιαιτητή και να συνεργαστούν για την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας, όπως είχε εξ αρχής συμφωνηθεί.

Όλα αυτά κι ενώ σε εννιά μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα…

Η ανακοίνωση της Super League:

Ο πρόεδρος της Super League και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Κ. Στράτος, αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ όταν:

Α) Στο υπ’ αριθμόν 3Β θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, μαζί με το όνομα του εκπροσώπου της ΕΠΟ στην υπό σύσταση Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών για το Πρωτάθλημα της Super League κ. Δημήτρη Γκρούτση, ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Γκρούτσης και Σαραϊδάρης (εκπρόσωπος της Super League στην εν λόγω Επιτροπή) είχαν ήδη αποφασίσει τον ορισμό του κ. Δημήτρη Καλύβα, ως τρίτου μέλους της επιτροπής, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του «ισπανικού μοντέλου». Τα ανωτέρω, σε αυτοστιγμεί επικοινωνία τους, διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Δ. Σαραϊδάρης προς τον πρόεδρο της Super League.

Β) Στο υπ’ αριθμόν 3Γ θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην επικύρωση των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, ο πρόεδρος της Super League διαπίστωσε ότι οι πίνακες ήταν ήδη έτοιμοι και θα ετίθεντο προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, χωρίς η υπό σύσταση Επιτροπή, κατά το «ισπανικό μοντέλο», να έχει την παραμικρή, όχι μόνο συμμετοχή στην κατάρτισή τους, αλλά ούτε ενημέρωση.

Παρά την απρόσμενη και δυσμενή αυτή εξέλιξη για το Ποδόσφαιρό μας, ο πρόεδρος της Super League κατά την αποχώρησή του, απεύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

Α) Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή της Super League να βρεθούν και να συζητήσουν, προκειμένου να βρουν μια κοινή συνισταμένη στο όνομα του αρχιδιαιτητή επιδιαιτητή, όπως προβλέπεται από το «ισπανικό μοντέλο».

Β) Οι τρεις τους, εφόσον θα είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τη διαιτησία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να συνεργαστούν για την κατάρτιση των πινάκων, όπως προβλέπεται κατά το «ισπανικό μοντέλο».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (11-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

1.Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργου Καραμελίδη σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση της Επιτροπής για την περίοδο 2016-2017.
Αυτά είναι τα εξής:
-Αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γκρούτσης
-Μέλη: Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος
Όσον αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Super League ενέκρινε την εισήγηση για ορισμό εκπροσώπου της ΕΠΟ σε αυτή τον κ. Γκρούτση. Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης θα είναι ο εκπρόσωπος της Super League όπως τον πρότεινε η τελευταία ενώ ως επιδιαιτητής προτάθηκε ο Δημήτρης Καλύβας, ο οποίος όμως αρνήθηκε στη συνέχεια τη θέση για υπηρεσιακούς λόγους. Οι κύριοι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν άμεσα για την ολοκλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής με τον ορισμό νέου προσώπου που θα επιλέξουν.
Επίσης, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας που πρότεινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την περίοδο 2016-2017 για τις 1η και 2η κατηγορίες. Οι πίνακες έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (κεντρικό μενού ενότητα διαιτησία, υποενότητα πίνακες διαιτησίας 2016-2017).

2.Ενέκρινε τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων γυναικείου ποδοσφαίρου 2016-2017.

3.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων Super League περιόδου 2016-2017 καθώς και το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα αυτής περιόδου 2016-2017..

4.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και οικονομικές εγκυκλίους των πρωταθλημάτων Football League περιόδου 2016-2017.

5.Ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (21/7/2016) για μην επιβολή ποινής στις ΠΑΕ Πανθρακικός και Καλλονή, που υποβιβάστηκαν από τη Super League  στη Football League και δεν αδειοδοτήθηκαν κατά τη σχετική εξέτασή σους, λόγω του γεγονότος ότι αυτές κρίθηκαν με κριτήρια διοργανώσεων UEFA, τα οποία είναι πολύ ανώτερα των ΠΑΕ της Ένωσης Β’ Εθνικής Κατηγορίας, που παρέμειναν σε αυτήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

6.Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπως διεξαχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 25/8/2016, η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος περιόδου 2016-2017.