image description

Πέφτει την Κυριακή η αυλαία του Α’ Γύρου του πρωταθλήματος της Super League, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μία απογοητευτική βαθμολογική συγκομιδή ως τώρα, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί με το συγκεκριμένο ρόστερ και τα συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις απουσίες σημαντικών παικτών κατά διαστήματα, όπως των Κόντε, Καραχάλιου και Κιάκου, είναι σίγουρα επιτυχία το ότι έφτασε η ομάδα ως εδώ έχοντας 9 παλικαρίσιους βαθμούς!

Η συνεχής προσπάθεια και το οικογενειακό κλίμα, η στήριξη του ενός στον άλλο στις δύσκολες στιγμές, έπαιξαν τον ρόλο τους στο να πετύχει έστω κι αυτά τα λίγα η ομάδα, αλλά είναι φανερό ότι από Δευτέρα φτάνει η ώρα της λήψης σοβαρών αποφάσεων για ανακατατάξεις που θα βάλουν τέλος στο… πείραμα των 100 ημερών…

Πριν όμως σκεφτεί κανείς τι θα φέρουν οι κρίσιμες εβδομάδες που ακολουθούν κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, μεγάλη σημασία έχει τι θα φέρει το παιχνίδι με τον Άρη (Κυριακή, ώρα 16:00). Είναι ζωτικής σημασίας υπόθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα να νικήσει αύριο τους «κίτρινους» και να πιάσει τους 12 βαθμούς. Είναι ένας πήχης που μπορεί να θεωρηθεί ως καλή βάση για να ξεκινήσει από Δεκέμβριο την αντεπίθεσή του για τη σωτηρία, γιατί διαφορετικά το «βουνό» που θα έχει να ανέβει ως τον Μάιο και με την μπάλα να «καίει» σε κάθε παιχνίδι, θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να απαιτείς μόνο νίκη με τον Άρη, βέβαια, δεν είναι και το απλούστερο σενάριο που επιθυμείς να επιβεβαιωθεί τη δεδομένη στιγμή. Οι Θεσσαλονικείς έρχονται πιο ξεκούραστοι, αφού έπαιξαν Τρίτη με τη Λαμία, ενώ ο ΠΑΣ Πέμπτη με τον Βόλο και φυσικά έρχονται και με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το ξέσπασμα με τα 5 γκολ στην ομάδα της Φθιώτιδας! Αντιθέτως ο ΠΑΣ είναι «σκασμένος» από τη χαμένη ευκαιρία να φύγει από τον Βόλο έστω με την ισοπαλία.

Ωστόσο κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αν οι Ηπειρώτες καταφέρουν να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο, όχι για 20 ή 30 λεπτά όπως συμβαίνει στα περισσότερα ματς, αλλά από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορούν κάλλιστα να σταθούν ισάξια του δυνατού Άρη και να πάρουν τη νίκη.

Τα προβλήματα του κ. Στάικου είναι γνωστά και δεδομένα. Ο Καραχάλιος λόγω τραυματισμού, αλλά και συμπλήρωσης 4 κίτρινων καρτών με τη διαμαρτυρία του από τον πάγκο στο παιχνίδι του Βόλου, θα είναι εκτός αποστολής. Ούτε οι Κιάκος και Λώλης θα είναι διαθέσιμοι και φυσικά και οι μακροχρόνια τραυματίες Πριόρ, Ριένστρα, Λέο και Κόντε.

Η μάχη της μεσαίας γραμμής θα είναι καθοριστική, με τον Άρη εκεί να ξεχωρίζει με το έμψυχο υλικό που διαθέτει και τον ΠΑΣ να πηγαίνει με προβλήματα και αναγκαστικούς πειραματισμούς. Αν ο κ. Στάικος επιλέξει 4-3-3, η τριάδα των Μπιλμπάο, Τζίμα και Λιάσου καλείται να δώσει το 200% σ’ αυτό το απαιτητικό παιχνίδι. Αν τυχόν επιλεγεί 4-4-2, τότε θα μπει στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής και ο Μορέιρα και στην επίθεση θα είναι δίδυμο οι Μπαλάν και Ροσέρο.

Πιθανή ενδεκάδα: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Τζίμας, Λιάσος, Ροσέρο, Μπαλάν και Μορέιρα.

 

Ίδια «συνταγή» αναμένεται από τον Πάρντιου

Πιθανόν στη λογική του «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» θα κινηθεί ο προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου. Η επικράτηση επί της Λαμίας με 5-0 συνοδεύτηκε από πειστική εμφάνιση. Υπάρχει, πάντως, το ενδεχόμενο μικρών αλλαγών όπου στην επίθεση ίσως αγωνιστεί ο Γκρέι αντί του Ζερβίνιο και στην άμυνα οι Μαζικού και Μπράμπετς διεκδικούν, επίσης, μία θέση.
Μοναδικός απόντας θα είναι ο Ντουκουρέ.

Πιθανή ενδεκάδα: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ζερβίνιο, Ετέμπο, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκάρθια, Πάλμας

 

Ο Μαλούτας «ρεφ»

Ο Δημήτρης Μαλούτας του συνδέσμου Ημαθίας ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον κυριακάτικο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Φέτος έπαιξε τον ΠΑΣ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-4. Θα είναι μόλις το τρίτο του φετινό ματς.

Βοηθοί του ορίστηκαν οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Τέταρτος θα είναι ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

Στο VAR θα βρίσκεται ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) με βοηθό τον Κων/νο Καλαμπόκη (Αιτ/νιας).

Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας).