Ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου η Β’ φάση του πρωταθλήματος Κ17 της Super League, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην αγωνίζεται, λόγω του ότι είχε κληρωθεί στην πρεμιέρα να παίξει με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ωστόσο αγωνιζόταν στον τελικό της Α’ φάσης με τον Ολυμπιακό και μάλιστα τον νίκησε στην παράταση με 2-1, κερδίζοντας το απευθείας εισιτήριο για το τελικό final-4.

Έτσι, το πρώτο του παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα το δώσει το ερχόμενο Σάββατο (13:15) στο Αγρίνιο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Στη συνέχεια οι “κυανόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Άρη (εντός), τον Βόλο (εκτός), τη Λαμία (εντός) και την ΑΕΛ (εκτός) και κάποια στιγμή θα οριστεί και το εξ’ αναβολής με τον ΠΑΟΚ το οποίο ο ΠΑΣ θα δώσει εντός έδρας.

Το σύστημα διεξαγωγής στη συνέχεια:

  • Στον ΣΤ’ όμιλο που βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθούν τρεις (3) γύροι των επτά αγωνιστικών (συνολικά 21 αγωνιστικές), ήτοι 18 αγώνες για κάθε Π.Α.Ε.
  • Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω αγώνων, οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα συμμετάσχουν απευθείας στην 3η Φάση – Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.
  • Για την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Τελικής Φάσης (Final Four) του Πρωταθλήματος, θα ακολουθήσουν μονοί αγώνες κατάταξης ως εξής:

Η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον Ε’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη (4η) θέση στον Ε’ όμιλο, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον ΣΤ’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη (3η) θέση στον Ε’ όμιλο. Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την ανωτέρω διαδικασία, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, και ο νικητής θα προκριθεί στην Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που στην ως άνω διαδικασία εμπλέκεται ομάδα η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση στην Τελική Φάση σ.σ. (ΠΑΟΚ), τότε τη θέση του ΠΑΟΚ καταλαμβάνει κάθε φορά η ομάδα που τερμάτισε στην αμέσως κατώτερη βαθμολογική θέση του ομίλου. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται κατά σειρά, έως ότου συμπληρωθούν οι ομάδες για τους αγώνες κατάταξης. Εάν για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ τερματίσει στην 1η θέση του ΣΤ Ομίλου, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση του στο Final Four ως νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, τότε την απ’ ευθείας θέση στο Final Four (ως πρώτη του ομίλου) καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στον ΣΤ’ όμιλο και στο μπαράζ πηγαίνει ο 3ος του ΣΤ Ομίλου.