Κοντεύει να ολοκληρωθεί και η δεύτερη εβδομάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει δώσει (σ.σ. όπως και όλες οι ομάδες) τουλάχιστον μία εβδομάδα άδεια στους ποδοσφαιριστές της, αλλά δυστυχώς το μεγάλο πλήγμα για τους Ηπειρώτες παραμένουν οι τραυματισμοί που οδηγούν εν μέρει την προετοιμασία σε δεύτερη χαμένη εβδομάδα.

Με βασικούς παίκτες να λείπουν από τις προπονήσεις, ουσιαστικά δεν μπορεί ο κ. Στάικος να κάνει όλα αυτά που είχε στο μυαλό του σε επίπεδο ομοιογένειας, ενώ ο κ. Ντουρουντός θα πρέπει να δουλεύει κάθε παίκτη με τον ρυθμό του, ώστε να επανέλθει με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο στις ομαδικές προπονήσεις.

Βέβαια, το ότι λείπουν βασικοί παίκτες δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά με τους υπόλοιπους και ότι δεν υπάρχει καθημερινή προσπάθεια απ’ όλους στο 100%.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, εκτός είναι οι Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Κιάκος, Λώλης και Νίνης. Ο πρώτος θα πάει πολύ συντηρητικά για 2-3 εβδομάδες λόγω των ενοχλήσεων σε κοιλιακούς-προσαγωγούς και ο τελευταίος θα εκτιμάται καθημερινά πότε θα είναι σε κατάσταση να μπει σε ομαδικές προπονήσεις, γιατί είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, λόγω της αγωνιστικής απραξίας.

Καραχάλιος και Κιάκος θα είναι έτοιμοι κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Λώλης θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δεκαήμερο ακόμα.

Κάποια μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν και οι Σόρια και Τζίμας, που έκαναν κι εκείνοι ατομικά προγράμματα, αλλά δεν είναι κάτι που ανησυχεί την ομάδα.

Δεν επέστρεψε ο Πριόρ

Όσον αφορά τον Πριόρ, δεν επέστρεψε από την άδεια που του είχε δοθεί μέχρι Τετάρτη και είναι προφανές πλέον ότι με την απόκτηση Τσιντώτα πήρε το μήνυμα ότι είναι τελείως εκτός πλάνων. Είτε επιστρέψει καθυστερημένα είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η φόρμουλα να λύσει το συμβόλαιό του. Για κάποιο λόγο δεν κόλλησε στο κλίμα της ομάδας, δεν βρήκε τον καλό του εαυτό, δεν έκανε καλές εμφανίσεις και στη συνέχεια ήρθαν και «κούμπωσαν» και οι δικοί του τραυματισμοί, οπότε η απογοήτευση ήταν έκδηλη για την προσφορά του.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί με προπόνηση αύριο στις 11 το πρωί.