
Η μεγάλη αγωνιστική απραξία αποτελεί το νούμερο… δύο πρόβλημα του ΠΑΣ Γιάννινα αυτή τη στιγμή, μετά τον «πονοκέφαλο» της επίλυσης της αμυντικής λειτουργίας. Το φιλικό τεστ που θα δώσει η «κυανόλευκη» ομάδα με τον Παναιτωλικό (σήμερα Σάββατο, ώρα 17:00) είναι μία ευκαιρία για τους παίκτες να ξαναμπούν σε ρυθμό, αλλά ένα φιλικό δεν αρκεί και αν δεν κλειστεί άμεσα τουλάχιστον άλλο ένα δυνατό ματς η ομάδα κινδυνεύει να πάει τελείως στα «τυφλά» στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και Λαμία πιθανόν 21 (Τετάρτη) και 27 (Τρίτη) Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
Το τρίτο θέμα που έχει να επιλύσει η ομάδα είναι οι τραυματισμοί, αλλά ευτυχώς τα πράγματα πηγαίνουν όλο και καλύτερα όσο περνάνε οι μέρες. Ο Ριένστρα είχε μπει από την αρχή της χειμερινής προετοιμασίας σε κανονικό πρόγραμμα, Σόρια και Τζίμας έχασαν από τρεις προπονήσεις, αλλά δεν είχαν κάτι ανησυχητικό, επέστρεψε τις τελευταίες μέρες και ο Καραχάλιος, ενώ ομαδικές προπονήσεις κάνει το τελευταίο τριήμερο και ο νεοαποκτηθείς Σωτήρης Νίνης. Επομένως, οι παίκτες αυτοί θα πάρουν χρόνο συμμετοχής σήμερα, ο καθένας ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητάς του φυσικά. Σαφώς οι Σόρια και Τζίμας είναι πιο εύκολο να βγάλουν 90λεπτο αν απαιτηθεί και αν δεν κάνει γενικές δοκιμές ο κ. Στάικος.
Από τους απόντες του σημερινού φιλικού θα είναι ο Τσιντώτας που δεν έχει μπει ακόμα στις ομαδικές προπονήσεις, ο Μπιλμπάο που θα αργήσει να επανέλθει και οι Κιάκος και Αλ. Λώλης που θα προσπαθήσουν να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα.
Όσον αφορά τον Πριόρ, ουδέν νεώτερον! Ούτως ή άλλως δεν τον υπολογίζει η ομάδα, αλλά δεν έχει εμφανιστεί καν στα Γιάννενα προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες λύσης του συμβολαίου του.
Δυνατά φιλικά ο Παναιτωλικός
Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός έδωσε ήδη ένα φιλικό στη Ρουμανία με την πρωτοπόρο του ρουμανικού πρωταθλήματος Φαρούλ την οποία νίκησε με 2-1, οπότε έρχεται με καλύτερο ρυθμό σε σχέση με τον ΠΑΣ! Μάλιστα η ομάδα του Αγρινίου έκλεισε και φιλικό με την Άντερλεχτ στο Ηράκλειο για την προσεχή Τρίτη, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Βέλγοι επέλεξαν το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ για προετοιμασία.
Αναλυτικά η αποστολή του Παναιτωλικού για το σημερινό φιλικό είναι η εξής: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Καρέλης, Βαρόνε, Πέδρο, Νταγκό, Χατζηθεοδωρίδης, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσει, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μάλης, Λιάβας, Κοντογιάννης.
Ισχύουν τα διαρκείας, δωρεάν τα παιδιά
Για το σημερινό φιλικό η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε γενική είσοδο 5 ευρώ. Οι κάτοχοι διαρκείας θα μπουν με το διαρκείας τους δωρεάν, όπως δωρεάν θα μπουν και τα παιδιά.Δείτε σχετικά με τα εισιτήρια ΕΔΩ