«Κλείδωσε» η καταβολή του ποσοστού από το στοίχημα στις ΠΑΕ της Super League 1.

Το προηγούμενο καλοκαίρι τα περίμεναν τα λεφτά από το Στοίχημα οι ομάδες της Super League (και όχι μόνο), και την Παρασκευή 2/12 οριστικοποιήθηκε ότι θα τα πάρουν εντός του Ιανουαρίου αφού γίνει πρώτα η εκκαθάριση.

Σε σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε να δοθούν από τη φορολογία για τα κέρδη του Στοιχήματος, στις 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή από 1 εκατ. ευρώ σε κάθε ομάδα. Αρχικά, μάλιστα, το ποσό που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν 12.5 εκατ. ευρώ.

Στη σύσκεψη μετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος και από την πλευρά της Super League η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου και οι Γιάννης Βρέντζος, Θόδωρος Καρυπίδης και Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Να σημειωθεί ότι στη Super League 1 αναλογεί το 50% του ποσού από τα κέρδη του Στοιχήματος για τον επαγγελματικό αθλητισμό, που σημαίνει ότι η basket league, το volley, η super league 2 θα μοιραστούν από 14 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 28 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πάνε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.