Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε από σήμερα ο Παναγιώτης Τσιντώτας, που θα έχει πλέον έναν γεμάτο μήνα να δουλέψει με όλη την ομάδα, να μάθει τη φιλοσοφία της και τον τρόπο παιχνιδιού της και φυσικά να ξαναβρεί και ο ίδιος τον ρυθμό του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από το καλοκαίρι έψαχνε έναν τερματοφύλακα που να μπορεί να είναι καλός με τα πόδια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από το αμυντικό 1/3 και που φυσικά με την εμπειρία του θα καθοδηγεί την άμυνα, έχοντας παράλληλα καίριες επεμβάσεις, ώστε να δίνει βαθμούς στην ομάδα. Το αν οι προσδοκίες αυτές θα επιβεβαιωθούν θα αποκαλυφθεί σύντομα… στο χορτάρι.

 

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο ρεπορτάζ, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η ευχάριστη έκπληξη σήμερα ήταν ότι μετά από 3 μήνες βγήκε για τρέξιμο στο χορτάρι ο Κόντε. Έφτασε σχεδόν στα μισά της αποθεραπείας του, αλλά σίγουρα η επιστροφή στη δράση δεν είναι και τόσο εύκολη για έναν παίκτη που θα κλείσει σχεδόν 2 σεζόν αγωνιστικής απραξίας.

Στο μπλοκάκι των απόντων παραμένουν οι Μπιλμπάο, Κιάκος και Λώλης, που συμπληρώνουν μεγάλο χρόνο αποχής. Η επιστροφή στη δράση καί γι’ αυτούς θα είναι χρονοβόρα.

Σήμερα το πρόγραμμα περιελάμβανε επιθετική τακτική με «χτίσιμο» παιχνιδιού από την αμυντική ζώνη στην κεντρική με ταυτόχρονη πίεση του αντιπάλου. Η μία ομάδα έπαιζε σε διάταξη 4-4-2 και η άλλη ομάδα σε 4-3-3.

Στην αρχή έγιναν παιχνίδια παθητικής και ενεργητικής μορφής, στη συνέχεια ένα τακτικό παιχνίδι και στο τέλος δίτερμα 11 εναντίον 11.

Την προπόνηση παρακολούθησε και ο Φεντερίκο Τζίνο που περνάει από ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει ως το καλοκαίρι του 2024 και θα ανακοινωθεί.