image description

Αυτό που φημολογούνταν καιρό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να αποτελείται από 32 ομάδες και η διεξαγωγή του να έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2025.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως η διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και ο νικητής θα λαμβάνει πλην του τροπαίου το υπέρογκο ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις για την τελική απόφαση έλαβαν χώρα στο Κατάρ όπου και διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο τις τελευταίες εβδομάδες, με το κύριο «εμπόδιο» να είναι η ενδεχόμενη επίδραση που αυτό μπορεί να έχει στο Champions League της UEFA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη νεοσύστατη διοργάνωση θα αφορά αποκλειστικά το κομμάτι της κατηγορίας ανδρών για την ώρα, καθώς για το αντίστοιχο των γυναικών δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ημερομηνία, ωστόσο θα επρόκειτο για το ίδιο φορμάτ.

Ουσιαστικά είναι μια «επέκταση» του τωρινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ηπείρου την εκάστοτε χρονιά.

Για τη σεζόν 2021/2022 το κλειστό αυτό τουρνουά θα λάβει χώρα στο Μαρόκο στις αρχές Φεβρουαρίου.