image description

Ένα πολύ κακό α’ ημίχρονο στέρησε τη δυνατότητα στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα να φύγει με μια άνετη νίκη επί της Λαμίας σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος εφήβων της Super League. Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν από το πουθενά στο 22’ πίσω στο σκορ με 0-2 και δεν κατάφεραν να βγάλουν άμεση αντίδραση, αντίθετα στην επανάληψη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ισοφάρισαν, είχαν και χαμένο πέναλτι, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ του παιχνιδιού στα τελευταία 30 λεπτά, ώστε να γυρίσουν πλήρως το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι του και είχε κακές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας. Σ’ ένα από τα λάθη της άμυνας, ο Καθάργιος στο 10ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ντώνου, πέρασε και τον Αναγνωστόπουλο και σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Ο ΠΑΣ πέτυχε ένα γκολ στο 17’ με κεφαλιά του Λούπα, αλλά σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ στη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 22’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όπου η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν απομάκρυνε, βγήκε πάσα για τον Καθάργιο που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ απείλησε για γκολ, με τον Βλάχο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, αλλά σηκώθηκε σημαιάκι για οφσάιντ, οπότε η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Στο 41΄ο ΠΑΣ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Βλάχο, όταν ο Πλασκασοβίτης έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον νεαρό επιθετικό των Γιαννιωτών από τα 2 μέτρα αμαρκάριστος να στέλεννει την μπάλα πάνω από την εστία! Αυτό που λέμε ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται!

Στην επανάληψη ήταν σαν να μπήκε άλλος ΠΑΣ Γιάννινα! Η ομάδα του Γιάννη Λώλη ήταν πιο αποφασιστική, κέρδισε κατά κράτος τον χώρο του κέντρου και στο 61’ ήρθε η μείωση του σκορ με πολύ ωραίο μονοκόμματο διαγώνιο σουτ του Πλασκασοβίτη μετά από σέντρα του Βάσση. Ο τρόπος με τον οποίο χαμήλωσε το κορμί του και έπιασε το σουτ ο Πλασκασοβίτης για να μη φύγει η μπάλα πολύ ψηλά, θα τον ζήλευε και επαγγελματίας παίκτης…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον πανικό που καλλιέργησε στην αντίπαλη άμυνα κέρδισε πέναλτι στο 62’ σε ανατροπή του Μυρόγλου, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Κατσικάς έπεσε ωραία στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, με τον Κόντο να το κερδίζει και να το εκτελεί, εύστοχα αυτήν τη φορά ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Κι ενώ οι «κυανόλευκοι» είχαν μπροστά τους άλλη μισή ώρα παιχνιδιού ως το 97’ που σφύριξε η κα Κυριαζή τη λήξη του ματς, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό, το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, με πολλές μονομαχίες και πολλά νεύρα και τελικά τελείωσε χωρίς την αξιοσημείωτη φάση.

Σε συνδυασμό και με το ισόπαλο 0-0 του Παναιτωλικού με τον Άρη η 4πλη ισοβαθμία στη 2η θέση συνεχίζεται και μαζί και η αγωνία για το ποια ή ποιες ομάδες θα πάνε στα μπαράζ.

Δείτε συνθέσεις και φάσεις ΕΔΩ