image description

Παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν χάνει τη φόρα που έχει πάρει και την πίστη του στην αλλαγή πορείας που έχει χαράξει στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος. Κι εκτός αυτού, οι παίκτες του Θανάση Στάικου οφείλουν να πάρουν και μία άτυπη ρεβάνς από τον Παναιτωλικό (20:30) για την ήττα του Α’ γύρου με 1-4. Ένα αποτέλεσμα που τότε «πλήγωσε» την ομάδα και τους φιλάθλους και έφερε τον ΠΑΣ πίσω βαθμολογικά και ψυχολογικά, με συνέπεια τον υπόλοιπο κακό Α’ γύρο.

Το ματς έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Από τη μία ο Παναιτωλικός δεν θέλει να βρεθεί από το πουθενά μπλεγμένος σε σενάρια υποβιβασμού, εκεί που πήγαινε να «χτυπήσει» εξάδα και από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα οφείλει να μη φεύγει με «άδεια χέρια» από τέτοια ματς. Άλλωστε τίποτα απολύτως δεν κρίθηκε για την παραμονή και όπως πολύ σωστά συνηθίζει να λέει και ο κόουτς «δεν καταφέραμε κάτι ακόμα». Καλά κάνει και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην επέλθει για κανέναν λόγο χαλάρωση και εφησυχασμός.

Με μία επιπλέον απουσία σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό ταξίδεψε χθες ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην πόλη του Αγρινίου. Ο Άχμαντ Μορέιρα έχει κάρτες και θα επανέλθει στο ματς της επόμενης εβδομάδας με τον Ατρόμητο, από το οποίο θα λείψει όμως ο Εραμούσπε που συμπλήρωσε κι αυτός κάρτες. Οι υπόλοιπες απουσίες είναι οι γνωστές και αφορούν τους Ροσέρο και Μπιλμπάο.

Με βάση την απουσία του Μορέιρα, ο κ. Στάικος είναι υποχρεωμένος να κάνει μία αλλαγή στο βασικό σχήμα με τον Παναιτωλικό και τη θέση του θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο Τζίμας. Σε ετοιμότητα, έστω και για αλλαγή, είναι και ο Κιάκος, που ήταν ένας πολύτιμος παίκτης στον Α’ γύρο και σταδιακά θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι ρυθμό για να βοηθήσει εκ νέου.

Πιθανή ενδεκάδα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο, Παμλίδης, Μπάλαν, Τζίμας.

 

Θέλει αντίδραση μετά τις δύο «τεσσάρες» ο Παναιτωλικός

Σε κακό… φεγγάρι είναι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Ηττήθηκε με 4-0 από τον ΟΦΗ στην έδρα της και με 4-1 από την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Παράλληλα έχασε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και σημαντικούς παίκτες όπως τους Κορνέλιους και Φλόρες. Απόντες λόγω τραυματισμών είναι οι Νταγκό, Μπακάκης και Αποστολάκης, ενώ επέστρεψε ο Ντουάρτε, αλλά είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκονται οι: Ανέστης, Χουχούμης, Μλάντεν, Καρέλης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας Χατζηθεοδωρίδης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής και Λιάβας.

 

Χωρίς φιλάθλους ο ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε δικής της θύρα για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και ενημέρωσε σχετικά και τους φιλάθλους της για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και ταξιδεύει άδικα ο κόσμος χωρίς να έχει εξασφαλίσει εισιτήριο.

 

Ο Παπαπέτρου «ρεφ»

Ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) θα είναι ρέφερι του ματς. Την τρέχουσα σεζόν είχε σφυρίξει το παιχνίδι Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1.

Βοηθοί του θα είναι ο Νικόλαος Σάββας (Σερρών) και ο Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών). Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών).

Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και βοηθός VAR ο Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας).

Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτριος Κύρκος (Θεσπρωτίας).