image description

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγραμματισμού της για προβολή και προώθηση του προορισμού «Ήπειρος» θα συμμετάσχει στο τέλος Φεβρουαρίου σε δυο ακόμη σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η  μια στο Μόναχο  Γερμανίας με δικό της περίπτερο, και η άλλη στο Βελιγράδι   Σερβίας ως συνεκθέτης σε περίπτερο του ΕΟΤ.

Όπως  γίνεται σε όλες τις εκθέσεις η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει στο χώρο που θα διαθέτει,  στο περίπτερο της στο Μόναχο και σε αυτό του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 

Αναλυτικά οι δυο εκθέσεις:

  1. Έκθεση RE.E. στο Μόναχο, το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου 2023 σε περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.  Τα θέματα που προβάλλονται περιλαμβάνουν δραστηριότητες και διακοπές σε παραθαλάσσιο και ορεινό πεδίο, κάτι που ταιριάζει στην Ήπειρο, όπως πεζοπορία, wind surfing, ποδηλασία, αναρρίχηση, διακοπές και αναψυχή στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, ψάρεμα, κανό, κωπηλασία, δραστηριότητες για υγεία, ομορφιά, ευεξία, διακοπές με ιππασία κ.α.). Πέρυσι η έκθεση ακυρώθηκε και η φετινή συμμετοχή θα είναι η πέμπτη για την Ήπειρο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης https://free-muenchen.de/,
  2. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου 2023, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. . Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για πρώτη φορά το 2014 στην συγκεκριμένη έκθεση και συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών στα παράλια, αλλά και σε ορεινούς προορισμούς, καθώς και στα σημαντικά μνημεία της ορθοδοξίας, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι ομόθρησκος λαός. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://belgradetourismfair.com/,

Στις εκθέσεις μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής για να διανεμηθεί στις εκθέσεις.

Η  εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο email: [email protected]   με την συμπλήρωση της αντίστοιχης συνημμένης φόρμας συμμετοχής, ανάλογα με την έκθεση στην οποία επιθυμεί ο καθένας. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε ως δικό της, είτε  ως συνεκθέτης του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Τέλος, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις, το οποίο πρέπει να είναι στην Γερμανική, Αγγλική ή και στη Σερβική γλώσσα, ανάλογα με την έκθεση που απευθύνεται. Το υλικό  θα πρέπει να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, με την ένδειξη για ποια έκθεση πρόκειται, στο γραφείο 143 του διοικητηρίου της  Περιφέρειας στα Ιωάννινα (πλατεία Πύρρου 1) το αργότερο έως την Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00.