image description

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας, έδωσε με αποφάσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ζ΄ Κλιμάκιο) το οποίο είχε επιληφθεί για την εξέταση της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης των αναδόχων και των σχεδίων σύμβασης που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις πράξεις που κοινοποιήθηκαν προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων, χωρίς να αναμένεται η πάροδος της 15μερης προθεσμίας «δεδομένου ότι κατά της Πράξης αυτής (αντίστοιχα για κάθε έργο)  δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Σημειώνεται ότι:

  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» έχει τίμημα 320.221,24 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- FOTAGONLED Α.Ε.».
  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας» έχει  τίμημα  995.212.98 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος  έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιριεών ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Μετά την κοινοποίηση των Πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καλέσει τους αναδόχους των δύο έργων προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων.