Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει για τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ ερασιτεχνικής. Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των πρωταθλημάτων των δύο κατηγοριών, με την Α’ φέτος να έχει 16 ομάδες, τις Πίνδο Κόνιτσας, Ανατολή, Πέραμα, Ελεούσα, Δόξα Κρανούλας, Σερβιανά, Κατσικά, Μουσιωτίτσα, Αμπελόκηποι, Κουτσελιό, Αγία Μαρίνα, Λογγάδες, Ροδοτόπι, Βελισσάριο, Χουλιαράδες και ΠΑΣ Κράψης.

Η σεζόν ξεκινάει στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ο πρωταθλητής θα ανέβει απευθείας στη Γ’ Εθνική, ενώ οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Β’ ερασιτεχνική.

 

Η Β’ ερασιτεχνική

Η φετινή Β’ ερασιτεχνική είναι χωρισμένη σε 2 ομίλους των 16 ομάδων. Στον Α’ Όμιλο θα συμμετέχουν οι: Νησί, ΠΑΟ Κόνιτσας, Σταυράκι, Πανζαγορισικαός, ΠΑΟ Ιωαννίνων, Πωγωνάτος, ΑΠΟΕΛ, Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά, Α.Ε. Γιάννενα, Απείθαρχος, Ζωοδόχος, Κρύα, Περίβλεπτος, Κόντσικα, Κεφαλόβρυσο, Βουνοπλαγιά.

Στον Β’ όμιλο θα λάβουν μέρος οι: Πλατανιά, Δαφνούλα, Πράμαντα, Μέτσοβο, Πεδινή, Ελληνικό, Βοτανικός, Αετορράχη, Χαροκόπι, Δροσοχώρι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Κοσμηρά, Ηλιόκαλη, Ασβεστοχώρι, Μικρασιάτες, Χαραυγή.

Φέτος η καινοτομία της Β’ ερασιτεχνικής είναι η εισαγωγή των play-offs για την άνοδο της 2ης ομάδας από κάθε όμιλο, αφού οι πρωταθλητές θα ανέβουν απευθείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η προκήρυξη: «Προβιβάζεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστεί από κάθε όμιλο ξεχωριστά, ο πρώτος σε βαθμούς, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης (πλέι –οφ) στους οποίους θα λάβουν μέρος, ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.

Στους αγώνες αυτούς η δεύτερη ομάδα ξεκινάει με 2(ΔΥΟ) βαθμούς ,η τρίτη με 1(ΕΝΑΝ) και η τέταρτη με 0(ΜΗΔΕΝ) βαθμούς. Και στους αγώνες κατάταξης η βαθμολογία θα γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας στη Γ΄Εθνική, θα προβιβαστεί στην Α΄ η νικήτρια ομάδα του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τη 2η θέση στους αγώνες κατάταξης.

 Στη Γ’ Ερασιτεχνική θα υποβιβαστούν 6(ΕΞΙ) ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ήτοι οι 3(ΤΡΕΙΣ) τελευταίοι από κάθε όμιλο».

 

Συνεντεύξεις για το Super Cup

Η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 22/8/2016 και ώρα 19.30 (μετά τις κληρώσεις Α – Β ερασιτεχνικής και Κυπέλλου Ερασιτεχνών) θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου  ενόψει του αγώνα Σουπερ Καπ της Τετάρτης 24/8/2016 μεταξύ των ομάδων Α.Ο.ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – Α.Ο.ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

 

Συλλυπητήρια στον ΑΠΟΕΛ

Το Δ.Σ. της  Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ζησιμόπουλου Χρήστου παράγοντα του Σωματείου Α.Π.Ο.ΕΛ..