image description

Μία κίνηση που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα και αξίζει να μνημονευθεί, έλαβε χώρα στον αγώνα των ομάδων Ακαδημιών ΠΑΣ Γιάννινα – Α.Ο. Γιάννινα/Ελπίδες που διεξήχθη σήμερα (Κυριακή 29/1). Οι 14χρονοι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξαν να αστοχήσουν σε πέναλτι, με τον ΑΟ Γιάννινα/Ελπίδων να τους αποδίδει τα εύσημα με ανακοίνωση για αυτό που έκαναν.

Συγκεκριμένα, σε φάση που ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι, οι παίκτες του επέλεξαν να μην το εκτελέσουν κανονικά, αλλά να πασάρουν στον αντίπαλο τερματοφύλακα! Η ανακοίνωση του ΑΟ Γιάννινα περιγράφει επακριβώς το τι έγινε και γιατί επελέγη ουσιαστικά να δοθεί πάσα, χωρίς κανένας πιο πριν να έχει διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του διαιτητή.

Δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο από τη συγκεκριμένη φάση, που σαφώς θα έδινε και μεγαλύτερη διάσταση στην αξιέπαινη κίνηση των παιδιών, όμως είναι ευκαιρία να λάβει γνώση η ΕΠΣΗΠ και να τιμήσει τις δύο ομάδες για fair-play!

Να σημειωθεί ότι μία μέρα νωρίτερα οι δύο Ακαδημίες είχαν παρακολουθήσει στους “Ζωσιμάδες” από τη θύρα 6 δίπλα-δίπλα τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Γιάννινα με την περιγραφή του περιστατικού έχει ως εξής:

Σε έναν κατά τα άλλα πολύ όμορφο αγώνα με το σκορ να είναι ακόμη ΡΕΥΣΤΟ υπέρ της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, γίνεται μια σκληρή μονομαχία στην οποία ο τερματοφύλακάς μας βγαίνοντας μακριά από την εστία του, βρίσκει άθελά του τον αθλητή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος πέφτει κάτω…η μπάλα στρώνεται σε άλλον αθλητή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο οποίος σουτάρει και η μπάλα ενώ κατευθύνεται στο πρόσωπο του δικό μας αμυντικού, σαστισμένος από την φάση που έχει προηγηθεί βάζει τα χέρια του και η διαιτητής δίνει πέναλτι.

Εδώ λοιπόν υπάρχει μια παράβαση την οποία ΣΩΣΤΑ σφυρίζει ο διαιτητής.

Οι αθλητές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όμως, ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ, έκριναν πως η αντίδραση του αθλητή μας προήλθε από το χτύπημα του συμπαίκτη τους και χτυπώντας το πέναλτι έδωσαν πίσω τη μπάλα, πασάροντας στον τερματοφύλακά μας

Λαμβάνοντας υπόψιν ΟΛΑ τα δεδομένα, τα οποία κάνουν την συγκεκριμένη πράξη τους ΣΠΟΥΔΑΙΑ, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά και τον προπονητή τους!

Οταν βλέπουμε παιδιά και προπονητές να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα, γεμίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του αθλητισμού και όχι μόνο

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ

( Φώτο της συγκεκριμένης ομάδας από το καλοκαιρινό τουρνουά Α.Ο.ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ)