image description

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ντούγια «Τρίποντο Ζωής».

Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του συγγραφέα, την εποχή που ως έφηβος μπασκετμπολίστας ξεκινούσε ένα ταξίδι κυνηγώντας το όνειρο του στα παρκέ της Αμερικής. Κατακτώντας το δακτυλίδι του Πρωταθλητή με το Κολλέγιο του, η πορεία του στο άθλημα είχε και επόμενους σταθμούς στον κόσμο, ενώ έγινε και ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

«Πριν μερικά χρόνια, ένας έφηβος μπασκετμπολίστας ξεκινάει από ένα μικρό χωριό της πόλης των Ιωαννίνων, για να κυνηγήσει το όνειρο του στην μακρινή Αμερική. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως υπηρετώντας τις υψηλές ηθικές αξίες, την άμιλλα και την αγωνιστικότητα ,την ατσάλινη θέληση και όχι τον ανταγωνισμό, την έπαρση και απαξίωση για τους αντιπάλους του. Έτσι οι διακρίσεις δε θα αργήσουν να έρθουν: Πρωταθλητής Αμερικής με την ομάδα του κολεγίου του, πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Τουρκία και συμμετοχή σε αρκετές Ευρωπαϊκές ομάδες σε χώρες όπως η Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία, Ιρλανδία. Αυτές τις αξίες διδάσκει και σήμερα στην ακαδημία του στα Ιωάννινα. Γιατί είναι αλήθεια πως κάποιος μπορεί με προσπάθεια και θέληση να μάθει να βάζει “Τρίποντα”» . Ωστόσο το θέμα είναι να βάζει και στην ζωή “Τρίποντα”, υπηρετώντας πάντα αξίες και ιδανικά», αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Το βιβλίο το προλογίζει η Ζήνα Κουτσελίνη και θα διατεθεί στην παρουσίαση και στην συνέχεια σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.