Και τώρα αρχίζουν τα… “καλά” στη Super League… Μέχρι εδώ ο ανταγωνισμός λειτούργησε ικανοποιητικά. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα παιχνίδια δίχως αύριο, τα λάθη δύσκολα διορθώνονται και οι βαθμοί αξίζουν «χρυσάφι». Το βλέπουμε και στο γκρουπ των πρωτοπόρων όπου άρχισε ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων και η μάχη για το ποιος έχει το ηθικό προβάδισμα να μιλάει και ποιος δεν πρέπει να μιλάει, ποιος έχει «κολλητό» ποιον, ποιος διαιτητής είναι πιο βολικός κτλ.

Η τοξικότητα πιθανόν να κατέβει και στα πιο χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, καθώς ακόμα και ο ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούν να αισθάνονται σίγουροι. Η… βαλίτσα θα πάει μακριά αν δεν την σταματήσουν στο… τελωνείο ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ την προσεχή αγωνιστική που παίζουν ο μεν ΠΑΣ με τον Ιωνικό στους «Ζωσιμάδες», ο δε ΟΦΗ εκτός έδρας με την ουραγό Λαμία. Καθοριστικότατα τα ματς αυτά.

Για το αγωνιστικό κομμάτι του Ηρακλείου δεν θα πούμε πολλά. Η απουσία του Τζίνο έγινε αισθητή, καθώς ο ΠΑΣ έμεινε μόνο με τον Καραχάλιο σε ρόλο «κόφτη» και όταν άρχισαν να κουράζονται οι Νίνης και Ριένστρα το κέντρο χάθηκε. Γι’ αυτό και ο ΟΦΗ έφτανε εύκολα στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου, αλλά ως εκεί. Είχε μεν 17 τελικές, αλλά μόνο 2 προς την εστία και αυτές όχι κάτι που να αναρωτιέσαι πως δεν μπήκε γκολ. Αντιθέτως οι φάσεις του ΠΑΣ, 2 με τον Παμλίδη, 2 με τον Μπάλαν και μία που κόπηκε με οφσάιντ ο Τζίμας που όμως ξεκίνησε από κανονική θέση, ήταν πιο κλασικές.

Πάντα σ’ ένα ματς μένουν και οι τελικές εντυπώσεις και το διάστημα από το 80’ ως το 100’ ήταν πιεστικό για τον ΠΑΣ, γιατί εκεί δεν είχε λύσεις να ηρεμήσει το παιχνίδι της η ομάδα, αλλά στη γενική του θεώρηση το 0-0 ως αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, απλά θα μπορούσε να είναι ισοπαλία με γκολ.

Κάθε ματς αφήνει τα διδάγματά του, τα κρατάμε και προχωράμε…

Υ.Γ.: Ο Ευαγγέλου δεν ενδιαφερόταν και ιδιαίτερα για να αδικήσει ή να ευνοήσει κάποιον στο ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα μικρό άγχος όμως για το ΠΑΣ-Ιωνικός το έδειξε η αποβολή του Παντελάκη…

Υ.Γ.2: Μακάρι να μπορούσαν να έρθουν ξένοι διαιτητές με τον Ιωνικό για να μην υπάρχει οποιαδήποτε καχυποψία. Εδώ που είμαστε δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του ο ορισμός διαιτητή.

Υ.Γ.3: Παγωνιά και πολικές θερμοκρασίες θα επικρατούν όλη την εβδομάδα στα Γιάννενα, ο αγωνιστικός χώρος το Σάββατο θα είναι δύσκολος, αλλά η εξέδρα πρέπει να «ζεστάνει» την ατμόσφαιρα. Πρέπει η ομάδα να νιώσει τη συμπαράσταση του κόσμου της και ο Ιωνικός να φοβηθεί την έδρα του ΠΑΣ, γιατί με 1200 άτομα στην κερκίδα δεν κάνουμε τίποτα…

Υ.Γ.4: Αξίζει ένα μπράβο στον Τσιλιανίδη του ΟΦΗ που ξύρισε το κεφάλι του για να δείξει τη συμπαράστασή του σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Συμβολική κίνηση μεν, αλλά με νόημα δε.

Πάμε και στην ατομική κριτική των παικτών:

Παναγιώτης Τσιντώτας: Υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια στην άμυνα με τον Τσιντώτα, έχει φανεί από την πρώτη μέρα και συνεχίζεται αυτό. Κάποια στιγμή θα ερχόταν το μηδέν στην άμυνα, το θέμα είναι από εδώ και πέρα να γίνουν όλο και πιο συχνές αυτές οι φορές που θα μένει ανέπαφη η εστία. Έχει πάντα καίριες επεμβάσεις, καλές εξόδους και είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες αλλαγής του ΠΑΣ Γιάννινα στον Β’ γύρο. Έκανε 2 αποκρούσεις, 4 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις.

Κάρλες Σόρια: Το πρόβλημά του με μπαλιές στην πλάτη παραμένει στο αμυντικό κομμάτι. Το έχει περιορίσει, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να διορθώσει. Επιθετικά πάνω-κάτω κινήθηκε στο μέσο όρο όσων κάνει, αν και πιο προσεκτικός στα ανεβάσματά του. Είχε 1/3 γεμίσματα, 9 προωθητικές πάσες, 4 λάθη και 2 επεμβάσεις.

Σταύρος Πήλιος: Δεν έφτασε την απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών, είχε όμως κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, όπως όταν πήγε να πάρει πέναλτι παίκτης του ΟΦΗ, αλλά ήταν πεντακάθαρο το κόψιμο του νεαρού μπακ. Κάποιες προωθημένες πάσες του ήταν δυνατές ή απρόσεκτες. Αυτιά κλειστά σε «σειρήνες» και συνέχιση της προσπάθειάς του να εξελίσσεται και να μαθαίνει μέσα από τα παιχνίδια. Έδωσε 7 προωθητικές πάσες, έκανε 7 λάθη, 3 κλεψίματα, 5 επεμβάσεις και κέρδισε 3 φάουλ.

Νώντας Παντελάκης: Η αποβολή του δεν υπάρχει, γελάει το σύμπαν με αυτό που έκανε ο Ευαγγέλου. Δυστυχώς η ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών του με τον Ιωνικό που ίσως να είναι και το ματς της χρονιάς. Σταθερός και πάλι σε απόδοση, είχε 3 προωθητικές πάσες, 8 επεμβάσεις, 3 κλεψίματα και παραχώρησε 5 φάουλ.

Ζήσης Καραχάλιος: Στα όρια της αυτοθυσίας πλέον ο Ζήσης Καραχάλιος. Παίζει πάντα στα «κόκκινα», κάλυψε όσο μπορούσε το κενό του Τζίνο και ήταν πάλι ο κορυφαίος και με καίριες επεμβάσεις. Έδωσε 6 προωθητικές πάσες, έκανε 4 κλεψίματα, 2 λάθη, 7 επεμβάσεις, παραχώρησε 3 φάουλ και κέρδισε 3.

Αχμάντ Μορέιρα: Δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά δεν τουλάχιστον 2 φορές δεν του βγήκε σωστή πάσα, όταν έφευγε με καλές προϋποθέσεις. Αμυντικά πολύ λίγα πράγματα. Είχε 0/4 γεμίσματα, 6 λάθη και κέρδισε 3 φάουλ.

Σωτήρης Νίνης: Για τουλάχιστον 25-30 λεπτά ήταν πολύ καλός, ηρεμούσε το παιχνίδι, μοίραζε καλά την μπάλα και βοηθούσε και αμυντικά. Η ποιότητα του παιχνιδιού του έπεφτε όσο περνούσε η ώρα και είναι λογικό αφού κουραζόταν. Είχε 2/7 γεμίσματα, 7 προωθητικές πάσες, 3 κλεψίματα, 5 λάθη, έκανε 2 και κέρδισε 4 φάουλ.

Γιώργος Παμλίδης: Του έκατσαν οι κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΣ, αλλά δυστυχώς δεν τις αξιοποίησε. Ξαναχρωστάει γκολ. Είχε 2 τελικές.

Ροντρίγκο Εραμούσπε: Είχε κάποια θεματάκια η άμυνα του ΠΑΣ στην αρχή και στο τέλος του ματς, αλλά έπεσε και όλο το βάρος πάνω της, γιατί το κέντρο δεν λειτούργησε πολύ καλά ανασταλτικά. Έδωσε 2 προωθητικές πάσες, έκανε 2 κλεψίματα και 7 επεμβάσεις.

Ντααν Ριένστρα: Δεν βλέπεις το κάτι παραπάνω από τον Ριένστρα, αλλά μια τίμια προσπάθεια την κάνει. Με Τζίνο, Καραχάλιο διαθέσιμους αυτήν την εβδομάδα, ίσως τρίτο χαφ θα πρέπει να είναι ο Νίνης και ο Ριένστρα με τον Μπιλμπάο για εναλλακτικές.  Ο Ολλανδός είχε 7 προωθητικές, 4 λάθη, 2 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις.

Κλόντιου Μπάλαν: Είχε όπως πάντα τη στιγμή του, αλλά αυτήν την φορά τον σταμάτησε ο Μανδάς. Κρατάει απασχολημένη την αντίπαλη άμυνα και δίνει τις μάχες του. Είχε 2 τελικές, 6 προωθητικές πάσες και 8 κερδισμένα φάουλ.

 

Αλλαγές

Παναγιώτης Τζίμας: Ικανοποιητική παρουσία όσο έπαιξε, αν κατέβαζε καλύτερη την μπάλα στη φάση που σηκώθηκε το οφσάιντ, ίσως να μποορύσε να σκοράρει και η φάση να πάει για «τσεκ» στο VAR.

Απόστολος Σταματελόπουλος: Δεν μπορεί να κριθεί

Άγγελος Λιάσος: Δεν μπορεί να κριθεί

 

Προπονητής

Θανάσης Στάικος: Περιμέναμε πιο νωρίς τις αλλαγές Νίνη και Ριένστρα, ίσως όμως ο Μπιλμπάο να μην ένιωθε απολύτως καλά, οπότε περιορίστηκαν και οι διαθέσιμες επιλογές. Χρειάζεται κι ένα «πονηρό ή καθαρό» μυαλό στον πάγκο σε φάσεις σαν την κόκκινη του Παντελάκη, να μην πηγαίνει να εκτελεί ελεύθερα και φάουλ παίκτης που έχει ήδη κίτρινη.

Χρειάζεται τώρα πλήρης συγκέντρωση για τη μάχη του Σαββάτου με τον Ιωνικό, γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να κάνει άλμα παραμονής.