Ταλαιπωρία υπέστη η αποστολή της ομάδας βόλεϊ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετέβη στην Πρέβεζα για τον αγώνα του με τον πρωτοπόρο της Α2 Φιλαθλητικό Πρέβεζας, αλλά το κλειστό της πόλης έβαλε νερά, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε το περασμένο Σάββατο, κάτι που ήταν εν γνώσει των γηπεδούχων ότι θα συμβεί, αλλά δεν ενημέρωσαν εγκαίρως Ομοσπονδία, διαιτητές και ΠΑΣ Γιάννινα για να ζητηθεί αναβολή.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα υπήρξαν απ’ ό,τι φαίνεται σκέψεις να κατατεθεί ένσταση για υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας για την αναβολή του αγώνα, η οποία εν τέλει δεν έγινε πράξη. Η κυανόλευκη” διοικούσα επιτροπή τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι νοοτροπία της είναι τα παιχνίδια να κερδίζονται στα γήπεδα και μόνο, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων, όταν η Πρέβεζα τερμάτισε 2η στη βαθμολογία στην ΕΣΠΕΔΕ και ο ΠΑΣ 1ος, αλλά πήρε την άνοδο ο Φιλαθλητικός με κλήρωση!

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα:

Το Μάιο του 2020 ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ, ΠΑΣ Γιάννινα των 39 βαθμών, χάνει στην κλήρωση το πρωτάθλημα από τον 2ο Φιλαθλητικό Πρέβεζας των 38 βαθμών και μαζί την άνοδο στην Α2 των γυναικών ελέω covid! Έτσι έγινε για πρώτη φορά σε όλα τα σπορ του πλανήτη το εξής περίεργο. Να κερδίζει την άνοδο ο δεύτερος και όχι ο πρώτος. Αυτό για την ομάδα μας δημιούργησε επιπλέον έξοδα και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Φέτος το 2023 οι δρόμοι των δυο ομάδων ανταμωθήκαν ξανά στο πρωτάθλημα της Α2 στο προγραμματισμένο παιχνίδι στο ΔΑΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για την 13η αγωνιστική. Το παιχνίδι δεν έγινε λόγω βροχόπτωσης και εισροής νερών στο γήπεδο. Ο κανονισμός λεει:

“Η διακοπή ή / και η ματαίωση αγώνα λόγω, τυχόν ελλείψεων και ατελειών του γηπέδου, οι οποίες το κατέστησαν αντικανονικό, βαρύνει το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου, με συνέπεια το μηδενισμό της ομάδας του στον συγκεκριμένο αγώνα, εκτός αν αποδειχθεί ότι το γηπεδούχο Σωματείο δεν βαρύνεται με δόλο ή αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν με έκθεσή τους στη διοργανώτρια κάθε τυχόν ατέλεια ή έλλειψη που θα διαπιστώσουν σε γήπεδο.”

Η ομάδα της Πρεβέζης γνώριζε αδιαμφισβήτητα το πρόβλημα του γηπέδου από την 21/1/2023 (http://bit.ly/3YeMLNK), ενώ ο δήμαρχος μιλάει για αποκατάσταση εντός τριών μηνών. Κατά συνέπεια η ομάδα της Πρεβέζης από καθαρή αμέλεια βασιζόμενη στο ότι απλά δε θα βρέξει δε μας ενημέρωσε να μην κατέβουμε και άφησε την ομάδα μας να ταλαιπωρηθεί και να πληρώσει έξοδα ενώ δεν της προσφέρθηκε στις τρεις ώρες αναμονή ούτε ένα μπουκάλι νερό. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μας ανακοινώνει ότι δε θα προβεί στο νόμιμο δικαίωμα της ένστασης για το συγκεκριμένο παιχνίδι και την τιμωρία της ομάδας της Πρέβεζας και επιθυμεί το παιχνίδι να ξαναοριστεί καθότι βασική νοοτροπία μας είναι ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και μόνο. Εν αναμονή λοιπόν του ορισμού του παιχνιδιού μας πάλι ελπίζοντας να μην βρέχει …!!!