Την Πέμπτη (25/8) θα γίνει, τελικά, η συνάντηση της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής της Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Oι Σπανός, Κωστούλας και Δάρας θα πάνε με σκοπό να αναλύσουν στον υπουργό τα οικονομικά δεδομένα στη Λίγκα και θα εστιάσουν, φυσικά, στο θέμα με τη NOVΑ, θέλοντας να του εξηγήσουν την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οπωσδήποτε τον Σεπτέμβρη!

Θέλουν να τον πείσουν, εν ολίγοις, πως η πρεμιέρα δεν «σηκώνει» και άλλη αναβολή και ότι πρέπει να γίνει, έστω, στις 11 του Σεπτέμβρη, εξηγώντας του τι γίνεται με το θέμα των προκαταβολών και τις ρήτρες.

Στο μεταξύ, το συνδρομητικό κανάλι απέστειλε νέο εξώδικο προς τον Συνεταιρισμό, με το οποίο του ζητά να μην τροποποιηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα και όταν αρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό να συμβεί από την αγωνιστική που θα διεξαγόταν εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Δηλαδή, εάν το πρωτάθλημα αρχίσει στις 10-11 Σεπτεμβρίου, η αγωνιστική που θα «παιχθεί» θα είναι η τρίτη (3η) με την πρώτη (1η) και τη δεύτερη (2η) να γίνονται εμβόλιμες σε ημερομηνίες που έχουν ήδη προταθεί.

Η ΝOVA τονίζει πως, εάν η πρότασή της αυτή γίνει αποδεκτή, τότε θα αξιώσει ρήτρα, για την αναβολή της έναρξης, αλλά μικρότερη. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Σούπερ Λίγκα θα οφείλει να της καταβάλει 175.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, από αγωνιστική που δεν θα διεξαχθεί. Δηλαδή, για κάθε αγωνιστική που δεν διεξάγεται, βάσει προγράμματος, ζητά 1,4 εκατ. ευρώ.

Εάν, τώρα, δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση της NOVA, τότε οι χρηματικές της αξιώσεις είναι 350.000 ευρώ για κάθε ματς, από αγωνιστική που αναβάλλεται. Δηλαδή, 2,8 εκατ. ευρώ την αγωνιστική ημέρα!

Ποια είναι η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας; Βάσει των πρώτων πληροφοριών, η Λίγκα απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να πληρώσει κάποια ρήτρα. Άνθρωποί της, δε, είναι ενοχλημένοι από το νέο εξώδικο της NOVA και υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση, καθώς η αναβολή του πρωταθλήματος έγινε με απόφαση του Κοντονή.