image description

Τα τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ έφτασε η Ελλάδα προσθέτοντας ακόμα δυο ένα χρυσό κι ένα ασημένιο κατά την σημερινή τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Μετά το ασημένιο της δικώπου ελ βαρών νέων ανδρών από τους Ντούσκο-Πέτρου και το χάλκινο του τετραπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Λ.Κόνσολα-Π.Μαγδανή-Γ.Κόνσολα-Σ.Γιάνναρο τις προηγούμενες μέρες ,ήρθε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων χάρις τη σπουδαία νίκη της δικώπου άνευ εφήβων και των Γιάννη Καλανδαρίδη-Νίνου Νικολαϊδη (ΦΩΤΟ) που τερμάτισαν πεντακάθαρα και με διαφορά στην 1η θέση του τελικού σημειώνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο 6:34.23 που άντεχει για 10 ολόκληρα χρόνια από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας .

Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε από τη 2η θέση όπου παρέμεινε μέχρι τα μισά της κούρσας κι απο εκεί και πέρα ανέβασαν ρυθμό και κέρδισαν το χρυσό με χρόνο 6:32.51. Στη δεύτερη θέση το γερμανικό πλήρωμα με 6:35.00 και στην 3η αυτό της Νοτίου Αφρικής με 6:44.82.

Σπουδαία επιτυχία και για το διπλό σκιφ των νεανίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ . Η Ελληνική βάρκα με τις Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου πέρασε 2η στα 1000μ. στη συνέχεια έπεσε στην 4η θέση αλλά στα τελευταία 500μ. κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 7:10.55 αφήνοντας για ελάχιστα εκατοστά τρίτη την Ιταλία που τερμάτισε σε 7:10.78 . Το χρυσό κατέκτησε η βάρκα των ΗΠΑ με 7:08.12.

Κοντά στο βάθρο έφτασε και η δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Γεωργούδη-Μπούρμπου Χ. να τερματίζουν στην 4η θέση ενώ στην 5η θέση τερμάτισαν τόσο η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο όσο και το τετραπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη.

Τέλος το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους.