image description

Ο Παναιτωλικός γνώρισε 4η ήττα σε ισάριθμα ματς στα πλέι άουτ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει ανατροπή στην ανατροπή και να παίρνει τους 3 βαθμούς. Ο κ. Αναστασίου τόνισε στις δηλώσεις του ότι ο ΠΑΣ ουσιαστικά χωρίς να έχει δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες, με δύο χέρια και κακές αντιδράσεις των παικτών του, τον ξανάβαλαν στο παιχνίδι και τώρα αναγνώρισε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και για τον Παναιτωλικό.

Για το αν μπλέκει μετά τη διπρόσωπη εικόνα που έβγαλε : «Μέχρι το 65’ διαχειριζόμασταν καλά το παιχνίδι, δεν είχαμε προβλήματα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ό,τι περιμέναμε, δηλαδή αρκετές σέντρες και έφερνε την μπάλα στην περιοχή με στατικές φάσεις. Προηγηθήκαμε στο β’ ημίχρονο και βάσει εικόνας ήταν δίκαιο το 1-2, γιατί δεν κινδυνεύαμε, ελέγχαμε το ματς, ήμασταν επικίνδυνοι σε αντεπιθέσεις. Στα στημένα στο β’ ημίχρονο δεν είχαμε καλή αντίδραση, με δύο χέρια και ενώ ο Ανέστης απέκρουσε το πρώτο πέναλτι, είχαμε κακή αντίδραση εκεί, γιατί στο ριμπάουντ επιτρέψαμε 3 σουτ. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος σε τέτοια ματς. Τονίσαμε στους παίκτες ότι ο ΠΑΣ θα καίγεται για τη νίκη και θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά είχαμε και πάλι κακή αντίδραση, πάλι κάναμε πέναλτι όπου στο δεύτερο δεν κατάλαβα τι έγινε. Ο ΠΑΣ δεν είχε υποψία ευκαιρίας ως τότε και όσο πέρναγε η ώρα οι χώροι θα γίνονταν μεγαλύτεροι αν κρατάγαμε το αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού με δύο χέρια κάναμε 2 πέναλτι. Τονίσαμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και στις επαφές μας στην περιοχή, αλλά εκείνη τη στιγμή είναι πρόβλημα η συγκέντρωση και η αποφασιστικότητα.

Δυσκολεύουν τα πράγματα με αυτήν την ήττα, πρέπει να ηρεμήσουμε, να αναλύσουμε το ματς, η εικόνα δεν ήταν τόσο κακή ως τώρα στα πλέι άουτ, με εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα. Κάτι κάνουμε που πρέπει να το διορθώσουμε».

Για το αν θεωρεί άδικο το αποτέλεσμα ή αν θεωρεί ότι δεν ανταποκρίθηκαν οι παίκτες του: «Εγώ είπα ότι έδωσαν δικαίωμα με δύο χέρια χωρίς ο ΠΑΣ να έχει κάνει φάση και επανήλθε στο ματς. Ο καθένας όπως το βλέπει. Σημασία έχει το 3-2. Αν αναλύσουμε το ματς εσείς το βλέπετε δημοσιογραφικά, εγώ προπονητικά. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσε δικαίωμα».

Για την κακή εικόνα στα πλέι άουτ και αν χαλάρωσαν υπερβολικά: «Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Αστέρα που ήταν κακό, στα επόμενα τρία δεν μας δημιούργησε προβλήματα ο αντίπαλος. Μας κόστισαν σ’ αυτά τα ματς στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης. Όπως με τη Λαμία που σε δύο λεπτά δεχτήκαμε ανατροπή και με τον Ιωνικό. Δυστυχώς ό,τι λάθος κάνουμε στην άμυνα το πληρώνουμε, πρέπει να το διορθώσουμε, ευθυνόμαστε και πρέπει να το αλλάξουμε».