image description

Απαίτηση της FIFA αποτελεί η άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές (κυρίως της Επιτροπής Δεοντολογίας), όπως δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Εφόσον αυτό συμβεί, ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Σεπτεμβρίου. Αύριο οι ανακοινώσεις της FIFA για τις αλλαγές στη διαιτησία, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τις ΠΑΕ.

«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος», δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Όσο για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Τέλος, σχετικά με την ελληνική διαιτησία και την εφαρμογή του περίφημου ισπανικού μοντέλου, προανήγγειλε αποφάσεις και ανακοινώσεις μετά την αυριανή συνάντηση με τις ΠΑΕ: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε.