image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην ΑΕΛ και μάλιστα πήρε το αποτέλεσμα κάνοντας ανατροπή στους “βυσσινί” που έπαιζαν για τη νίκη ή την ισοπαλία για να συνεχίσουν στο final-4, αλλά “αυτοκτόνησαν” δεχόμενοι δύο γκολ σε διάστημα 3 λεπτών στο 78′ και το 81′!

Η ΑΕΛ φωνάζει για τη φάση του 89′ και για πέναλτι που δεν της δόθηκε, με τη φάση να συνεχίζεται και να μπαίνει γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ. Όλος ο πάγκος μπήκε μέσα να διαμαρτυρηθεί για τις φάσεις αυτές, ενώ δυστυχώς υπήρξαν και γονείς που πήγαν πίσω από τη βοηθό και την έβρισαν αισχρά για την απόφασή της.

Αλλά και μετά το τέλος του ματς δεν έλειψε και πάλι η ένταση, με τους ανθρώπους του πάγκου και κάποιους παίκτες να πηγαίνουν προς το διαιτητικό τρίο και να συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες.

Πέρα από τις διαμαρτυρίες, πάντως, η ΑΕΛ έχασε μόνη της το παιχνίδι και πιθανόν από το άγχος της να κρατήσει το αποτέλεσμα, με τον ΠΑΣ να κάνει πολύ μέτρια εμφάνιση και να “δωρίζει” το 0-1 όταν ο Σαούγκος γύρισε την μπάλα πίσω στον Μάντζιο χωρίς να αντιληφθεί ότι ο Νίτσος καραδοκούσε και ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη νικώντας από θέση τετ α τετ τον Μάντζιο.

Και στο 6′ υπήρξε παρόμοια με φάση με απρόσεκτο γύρισμα, την μπάλα να αναπηδάει μπροστά στον Μάντζιο ο οποίος έτρεξε και πρόλαβε την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Ο ΠΑΣ είχε καλές στιγμές και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο 19′, αλλά το γκολ του Καλαμπόκη ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στη συνέχεια απείλησε με ισοφάριση, αρχικά στο 37′ με τον Ρίζο και στο 42΄με τον Σαούγκο που αστόχησε από κοντά!

Στην επανάληψη η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες για το 0-2, αλλά στο 58′ ο Μπέης πήγε νε “κρεμάσει” τον Μάντζιο, ο οποίος όμως δεν βιάστηκε να πέσει σε τετ α τετ έμεινε όρθιος και μπλόκαρε.

Στο 64′ είχαμε τρομερή διπλή ευκαιρία της ΑΕΛ, όταν ο Χριστώνης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μάντζιο, στην επαναφορά της μπάλας ο Ρίζος κόντραρε το πλασέ του Μπέη σε κενή εστία!

Ο ΠΑΣ στα τελευταίο λεπτά είχε μία ανούσια κατοχή μπάλας, αλλά στο 78′ μετουσιώθηκε σε γκολ! Σέντρα του Βάσση, κεφαλιά του Βλάχου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-1! Και με την ισοπαλία η ΑΕΛ θα μπορούσε να παίξει έστω μπαράζ με τον Παναθηναϊκό, όμως το άγχος αυξήθηκε υπέρμετρα και στο 81′ ο Βάσσης με μακρινή εκτέλεση φάουλ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ και έκανε το 2-1!

Στο 84′ ο Ρίζος δέχτηκε 2η κίτρινη κάρτα και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με 10 παίκτες, με την ΑΕΛ να ρισκάρει ως το 99′, αλλά να μη βρίσκει το γκολ που θα τη λύτρωνε. Και όπως είπαμε υπήρξαν κι αυτές οι διαμαρτυρίες για πέναλτι αρχικά, και έπειτα για γκολ που δεν μέτρησε στην ίδια φάση στο 89′, με τη βοηθό να έχει σηκώσει σημαιάκι πιθανόν υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον παίκτη που ζήτησε αρχικά το πέναλτι. Δυστυχώς δεν υπάρχει VAR για εξέταση τέτοιων φάσεων.

Η ΑΕΛ στο 92′ και το 96′ έχασε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για το 2-2 με Γκάτζιο και Νίτσο, με το σουτ του τελευταίου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μάντζιος.

Η λήξη βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ απαρηγόρητους για το πως χάθηκε το ματς και τον πάγκο της να διαμαρτύρεται για τη φάση του 89′.

Δείτε περισσότερα στη live μετάδοση ΕΔΩ

Η τελική βαθμολογία της Β’ φάσης

1. ΠΑΟΚ 41

2. Άρης 28

3. Βόλος 27

4. ΑΕΛ 27

5. ΠΑΣ Γιάννινα 25

6. Παναιτωλικός 24

7. Λαμία 6

Στο final-4 προκρίθηκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και μπαράζ με τον Παναθηναϊκό θα παίξει ο Βόλος.