image description

Έχουμε… λευκό καπνό! Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet μετά από πολλές παλινωδίες καταλήγει εκεί που εξ αρχής ήταν να διεξαχθεί, όπως προβλεπόταν και από την προκήρυξη της ΕΠΟ. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ απεφάνθη πως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του θεσμού στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου και ώρα 20:00.

Μάλιστα αυτή τη φορά φαίνεται πως η απόφαση της ομοσπονδίας δεν είναι αυθαίρετη, αλλά είναι σε άμεση συνεννόηση με του αρμοδίους, καθώς υπάρχουν οι σχετικές επιστολές που ανάβουν το πράσινο φως τόσο από την επιτροπή διαχείρισης του σταδίου, όσο και από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Μειοψήφησαν οι Κουπτσίδης και Δημητρίου, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως, πάντως, ο τελικός θα γίνει με τους όρους που είχαν τεθεί εξ αρχής από τις τοπικές αρχές. Δηλαδή χωρίς κόσμο στις κερκίδες και μόνο με έναν περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων. Ο ακριβής αριθμός τους θα ξεκαθαρίσει μετά και τις σχετικές συνεννοήσεις με την Αστυνομία.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, μη προβλέψιμο, δεν μπορέσει να γίνει ο τελικός εκεί στην συγκεκριμένη ημερομηνία, θα γίνει στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θέλησε να υπάρχει εναλλακτική λύση για έδρα του τελικού, φοβούμενη μήπως κάποιοι προβάλλουν εμπόδια για την διεξαγωγή του στο Πανθεσσαλικό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στην τελευταία της συνεδρίαση έλαβε την εξής απόφαση.

Αφού έλαβε γνώση των επιστολών του Δημάρχου Βόλου και της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΕ αντίστοιχα, αποδέχεται τους όρους διεξαγωγής, όπως αυτοί τίθενται από την ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΕ, για την τέλεση του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Novibet αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, την Τετάρτη 24.05.2023 και ώρα έναρξης 20:30, με την υποσημείωση ότι οι 2 φιναλίστ δεν αποδέχονται τους όρους διεξαγωγής επιθυμώντας την παρουσία των φιλάθλων τους, ωστόσο υποχρεωτικά θα δεχθούν τους από την ΕΠΟ και την ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΕ τιθέμενους όρους.

Περαιτέρω, εάν για οποιονδήποτε λόγο αντικειμενικό και μη προβλέψιμο σήμερα δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα κατά την ως άνω ημερομηνία και ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκο, όπως ορίσει τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα στο Elbasan Arena, στην πόλη Ελμπασάν της Αλβανίας, κατά την ίδια ή την αμέσως επόμενη διαθέσιμη και αντικειμενικά εφικτή ημερομηνία.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν οι κ. Παναγιώτης Δημητρίου και Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Δείτε την επιστολή του Αχιλλέας Μπέου, όπως δημοσιεύeται στο Volosday.gr:

«Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου που το αγαπώ και το υπηρετώ επί σειρά ετών, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων σχετικά με την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, που αντί για μια γιορτή και ευκαιρία προβολής και διάδοσης του κοσμαγάπητου αθλήματος γίνεται ακόμη μια αιτία δυσφήμισής του, αλλά και διασυρμού των θεσμών.

Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

Τούτου δοθέντος και κατόπιν των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ευχή κι επιθυμία μου παραμένουν όπως κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να τηρούνται τα αυτονόητα και οι φίλαθλοι των εκάστοτε φιναλίστ να συνυπάρχουν στις κερκίδες στηρίζοντας τις ομάδες τους και απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Μέχρι τότε η λύση είναι η διεξαγωγή διπλών αγώνων».

Τελικός Κυπέλλου: Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός Κυπέλλου