image description

Μετά από αναμονή μηνών οι ομάδες της Super League 2 θα δουν επιτέλους χρήματα στους λογαριασμούς τους από τα ποσοστά του στοιχήματος, όχι όλες όμως! Πλην των ομάδων Β’ που δεν δικαιούνται χρήματα, καθώς και όσων αποχώρησαν από το πρωτάθλημα, υπάρχουν και 7 ομάδες που έχει “παγώσει” η χρηματοδότηση προς αυτές. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση έχει «παγώσει» για τις ΠΑΕ Ο.Φ. Ιεράπετρας, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ηλιούπολη, Athens Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Πόντου λόγω εκκρεμών τους υποθέσεων.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Καταβλήθηκαν σήμερα 9,5 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα, για όλες τις Εθνικές μας Ομάδες, στις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών και μη αθλημάτων, Παραολυμπιακών αθλημάτων, στην ΕΟΕ και στην ΕΠΕ

-Εισέπραξαν και από 106.000€ οι 17 από τις 24 «δικαιούχες» ΠΑΕ της Super League 2

-Λ. Αυγενάκης: «Όλη αυτή την 4ετία φροντίζαμε με κάθε τρόπο για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού»

Περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα στον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, που για το 2023 ανήλθε στα 66 εκατ. ευρώ!

Εκ των 12.144.140€ που καταβλήθηκαν σήμερα, περίπου 9,5 εκατ. ευρώ αφορούν στις Εθνικές μας Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε όλες τις Ομοσπονδίες (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών αθλημάτων), καθώς και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (από 457.500€ εκάστη), για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές προετοιμασίες.

Στα 2,5 εκατ. ευρώ είναι η αναλογία ενίσχυσης των ΠΑΕ της Super League 2 (από 106.000€ εκάστη), οι οποίες πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης. Δηλαδή, διαθέτουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν εκκρεμεί στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας ή/και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ή/και στον Αθλητικό Εισαγγελέα αναφορά της Sportradar για «ύποπτο προς χειραγώγηση» αγώνα τους.

Εκ των 24 ΠΑΕ (εξαιρουμένων των τεσσάρων Β’ ομάδων των ΠΑΕ της SL1 και των Ηροδότου και Απόλλωνα Λάρισας) έλαβαν χρηματοδότηση 17 ΠΑΕ. Για τις υπόλοιπες επτά ΠΑΕ, τα χρήματα βρίσκονται σε αναστολή έως ότου να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις τους.