image description

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στις ομάδες υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το επόμενο διάστημα, καθώς οι αδελφοί Χριστοβασίλη θα κάνουν αλλαγές σε πρόσωπα, ενώ θα επανιδρυθεί και η Κ15! Άλλωστε, η παιδική ομάδα όσο λειτουργούσε «τροφοδοτούσε» στη συνέχεια με έτοιμους παίκτες την Κ19, γι’ αυτό και είδαμε μεγάλα αποτελέσματα, αλλά και εντυπωσιακές πορείες τα τελευταία 3 χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή 4η θέση, αλλά και την προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα.

Οι αλλαγές, πάντως, ξεκίνησαν κάπως… άκομψα, αφού ο Χρήστος Αγγέλης δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και στη θέση του θα επιστρέψει ο παλιός προπονητής της Κ15 Τάσος Ανθυμιάδης.  Στον κ. Αγγέλη προτάθηκε να αναλάβει την Κ15, αλλά προφανώς θεώρησε ότι δεν αποτελεί επιβράβευση των όσων πέτυχε τα τελευταία χρόνια στην Κ19, γι’ αυτό και δεν αποδέχτηκε την πρόταση.

Ο κ. Αγγέλης βρισκόταν 8 χρόνια στους «κυανόλευκους», είχε μία πρόκριση σε final-4 με την Κ17 το μικρό διάστημα που έμεινε στην εφηβική ομάδα πριν αναλάβει τους Νέους. Πέρυσι με την Κ19 τερμάτισε στην 4η θέση, την υψηλότερη στην ιστορία των «κυανόλευκων» υποδομών στη Super League.

Όσον αφορά τη φετινή σεζόν ήταν η δεύτερη παραγωγικότερη σε γκολ σε απόλυτο αριθμό, όσα χρόνια υπάρχει ο θεσμός των πρωταθλημάτων Νέων της Super League. Η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη σημείωσε φέτος 43 γκολ, ένα λιγότερο από τη σεζόν 2018-2019 που είχε σκοράρει 44 γκολ, αλλά τότε το πρωτάθλημα είχε 16 ομάδες, ενώ τώρα 14. Άρα στην ουσία μιλάμε για 43 γκολ με 4 παιχνίδια λιγότερα.

Και φυσικά με την Κ19 ο ΠΑΣ πέτυχε και τεράστιες νίκες τα τελευταία χρόνια με διπλά μέσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ φέτος αποδείχτηκε ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος με τη νίκη που πέτυχε επί του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, αναδείχτηκαν και πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, με τελευταία παραδείγματα τον Μίνα που πήγε δανεικός στην Βέρντερ Βρέμης και τον Νίκο Λώλη που ετοιμάζεται για Ολυμπιακό.

Ο κ. Ανθυμιάδης που αναλαμβάνει στη θέση του Χρήστου Αγγέλη έχει αρκετά καλό παρελθόν, αφού ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε πολλά παιδιά στην Κ15 και τα οποία μετέπειτα εξελίχθηκαν. Προς το παρόν είναι βοηθός του Νίκου Καρύδα στην Βέροια, οπότε θα αναλάβει καθήκοντα μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Super League 2, δηλαδή μετά τις 18 Ιουνίου. Εκτός από προπονητής της Κ19 θα είναι και τεχνικός διευθυντής στις υποδομές.

Μαζί με τον κ. Αγγέλη, ίσως αποχωρήσουν κι άλλα πρόσωπα από τις υποδομές και ενδεχομένως να έχουμε ανακατατάξεις και στους γενικούς αρχηγούς.

Όσον αφορά τους προπονητές στις ομάδες Κ17 και Κ15, ο Γιάννης Λώλης κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στη θέση του, ενώ για την Κ15 έπεσε η ιδέα για τον Στέφανο Σιόντη, που πέρασε ως αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα και ο οποίος ανήκει φέτος στο ρόστερ του πρωταθλητή Πανσερραϊκού, αλλά θα βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ακόμα, όμως, δεν είναι κάτι σίγουρο και προς το παρόν είναι απλά «σενάριο».