image description

Χάρη στα τρία τέρματα που σημείωσε  πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, η Ανατολή πήρε την πρόκριση επί της Θύελλας Κατσικάς και πέρασε στην δεύτερη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ.

Για λογαριασμό των γηπεδούχων, πολύ καλή απόδοση είχε ο Δρόσος που έμοιαζε ανίκητος σε έδαφος και αέρα ενώ στο χώρο του κέντρου και σε ρόλο οργανωτή μονοπωλούσε η φιγούρα του Γήτα, με τον Κλιτσινάρη ωστόσο να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Η επιθετική της γραμμή δούλεψε καλά για όσο χρειαζόταν και ο Σταμούλης μαζί με τον Ορφανό και τον Τσιαφίτσα που βρισκόταν παντού, έκαναν αυτά που έπρεπε για να αποκτήσουν νωρίς το προβάδισμα.

Από ην άλλη πλευρά, μοιραίος παίκτης για την Θύελλα ήταν ο Σωτήρης Κίτσος που έμελλε να είναι και τις περισσότερες φορές ο τελικός αποδέκτης των επιθετικών στιγμών ενώ ιδιαίτερα δραστήριοι ήταν οι Κωσταμένας, Βαρτζίωτης και Γιαννάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Βασίλης Καλτσής προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Βελισσάριο για το Super Cup και προτίμησε τους Δρόσο στη θέση του Παπαβασιλείου που πέρασε ως αλλαγή στη συνέχεια δίνοντας βοήθεια στην ομάδα του ενώ και ο Νίκος Μελιγγιώτης έμεινε εκτός και τη θέση του πήρε ο Τσιαφίτσας.

Η Ανατολή μπαίνοντας αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση «πρόκριση»,  κατάφερε να πετύχει τρία γρήγορα τέρματα και στη συνέχεια προσάρμοσε το παιχνίδι τους με βάση εκείνο της Κατσικάς που λίγο έλλειψε στην επανάληψη να φτάσει ακόμη και στην ισοπαλία.

14215508_10208999216410296_1820557629_oabcd

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σταμούλη που βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή του Τσακτσίρα και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι “μπλου” έφτασαν στην επίτευξη ακόμη δύο τερμάτων βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του κ. Γιάννη Καραφέρη.

Αρχικά ο Δρόσος νίκησε τους πάντες στον αέρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γήτα στο 17’, για να έρθει ο Κλιτσινάρης δέκα λεπτά αργότερα και να πάρει το «ριμπάουντ» από τον Τσακτσίρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες της ομάδας του να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Από εκείνο το σημείο η Θύελλα Κατσικάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε με τη σειρά της σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ, μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.

Πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους καταγράφεται στο 30’, όταν ο Βαρτζιώτης  σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής δίχως όμως να τον αιφνιδιάζει.

Τα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανήκουν ολοκληρωτικά στην Θύελλα. Ο Σωτήρης Κίτσος απείλησε δις την εστία του Αλεξίου ενώ είχε προηγηθεί και το κάθετο δοκάρι στο σουτ από τον Μπελεβέτη, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στον  αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, διότι τραυματίστηκε σοβαρά ο Γιώργος Τσιούρης, που αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης από την Ανατολή για την προσφορά του στην ομώνυμη ομάδα.

Στην επανάληψη οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ από τα αποδυτήρια με το μακρινό σουτ του Κωσταμένα.

Η Ανατολή λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού είχε οριζόντιο δοκάρι με το σουτ του Γήτα  ενώ στο 67’ ο ίδιος παίκτης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον κ. Καραλή, ακυρώνοντας έτσι το τέρμα που σημείωσε.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά, ο Αλεξίου έχοντας και την τύχη με το μέρος του, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων(πλην μίας φάσης που έκανε λάθος εκτίμηση)  και αρνήθηκε το γκολ στο μακρινό σουτ του Μπελεβέτη ενώ στην εξέλιξή της ο Βαρτζιώτης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ανατολής.

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Κατσικά σπατάλησε στη συνέχεια ο Κίτσος αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ ενώ λίγο πριν ολοκληρωθούν τα ενενήντα λεπτά αποβλήθηκε από τον κ. Θάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικολάου.

Συνθέσεις:

Ανατολή(Βασίλης Καλτσής): Αλεξίου, Νικολάου, Φίλιος, Δρόσος, Γκαρτζόνίκας, Κλιτσινάρης(60’Παπαβασιλείου), Ναυρόζογλου(72΄Δήμος),Γήτας, Ορφανός, Σταμούλης, Τσιαφίτσας.

Θύελλα Κατσικάς(Γιάννης Καραφέρης): Τσακτσίρας, Λέκκας, Μωραϊτης(72’ Λισγάρας Δ.), Ραγιάς, Τσιούρης(27’ Μπελεβέτης), Κωσταμένας, Χαλιάσος, Κίτσος, Γιαννάκης. Βαρτζιώτης.

Διαιτητές: Θάνος(Πασχάλης-Καραλής)