Στις επάλξεις θα είναι ξανά από την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν τριήμερο ρεπό, παίρνουν τις μικρές τους «ανάσες» και θα επιστρέψουν για πολλή δουλειά, προκειμένου να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του νέου τους προπονητή. Ο χρόνος είναι πιεστικός, αλλά κάθε μέρα που θα περνάει θα φέρνει όλο και πιο κοντά τους παίκτες σ’ αυτό που θέλει να τους περάσει ως αγωνιστικό στυλ ο κ. Γρηγορίου.
Το βάρος τις επόμενες μέρες θα πέσει στην τακτική, καθώς θα υπάρξει απ’ ό,τι φαίνεται μία διαφοροποίηση, με την ομάδα να παίζει με διάταξη 4-2-3-1. Είναι πιο κοντά στο 4-4-1-1 του κ. Στάικου, όταν το επέλεγε, και το οποίο απέδιδε τις περισσότερες φορές. Οπότε και οι παίκτες θα προσαρμοστούν πιο εύκολα στους ρόλους τους.
Ο νέος τεχνικός των Ηπειρωτών θέλει -απ’ ό,τι είπε- να δείξει στους παίκτες του και εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Αλλά το πόσο γρήγορα θα γίνουν αυτά, θα μας το απαντήσει ο χρόνος.
Σε πρώτη φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει και πιεστικό πρόγραμμα, αφού αντιμετωπίζει την άλλη Τετάρτη 3/1/2024 τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και 4 μέρες μετά στις 7/1 θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης. Το τρίτο στη σειρά παιχνίδι της νέας χρονιάς θα είναι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 14/1. Μιλάμε δηλαδή για ένα πολύ δύσκολο «ποδαρικό» στο 2024, με την ομάδα να ψάχνει και την ψυχολογική της ανάκαμψη μέσα από τα θετικά αποτελέσματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, από τη μια μεριά θα έχουμε το ντεμπούτο ενός νέου προπονητή στο «τριφύλλι», του Φατίχ Τερίμ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και από την άλλη θα υπάρχουν δύο κομβικές απουσίες για τους «κυανόλευκους». Δεν θα παίξουν οι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες Εραμούσπε και Παντελάκης. Για τους αντικαταστάτες τους σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, αφού καμία ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει και τους δύο βασικούς της στόπερ. Ο Μπακαδήμας θα είναι σίγουρα ο ένας που θα πάρει θέση βασικού και από εκεί και μετά αν ο Μπορταγκαράι πείσει τον κ. Γρηγορίου, θα είναι ο δεύτερος. Λογικά, πάντως, θα έχουν σχετικά καλή «χημεία» οι δυο τους, αφού στο εσωτερικό δίτερμα είναι πάντα μαζί.
Εκτός από το αγωνιστικό, ο κ. Γρηγορίου κατάλαβε από την πρώτη κιόλας μέρα ότι θα έχει πολλή δουλειά και στην ψυχολογία. Όταν μία ομάδα έχει 14 ματς χωρίς νίκη, είναι λογικό να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της. Μόνος τρόπος να ξεχαστούν τα αρνητικά ρεκόρ, είναι να μη βλέπει κανείς την βαθμολογία και να επικεντρωθούν όλοι στο πως θα έρθουν τουλάχιστον 7 νίκες. Από τώρα είναι «σημαδεμένα» τα ματς που πρέπει να πανηγυρίσουν οι «κυανόλευκοι», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουν και για εκπλήξεις. Οποιαδήποτε βαθμός από τους λεγόμενους «εκτός προγράμματος», θα είναι ένα μικρό βηματάκι προς τον τελικό στόχο, το οποίο στην οικονομία του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι».
Ήρθε η ώρα για τον ΠΑΣ να δείχνει κι αυτός από εδώ και πέρα, ότι θέλει πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους του τα ματς…

